Hirdetés

Szenzációs hír: világsztárral mérkőzhet a magyar legény!

2016.02.04. 16:10

Szenzációs hír: világsztárral mérkőzhet a magyar legény!

Ez olyan, mintha összejött volna a Kokó-Hamed vagy a Madár-Roy Jones csata.

Hirdetés

Hirdetés

A szerződés aláírásával biztossá vált, hogy Bedák Zsolt lesz a következő kihívója a Fülöp-szigeteki Nonito Donaire-nek, a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú világbajnokának.

A Felix Promotion menedzseriroda közleménye szerint Rácz Félix tulajdonos és Bedák Zsolt csütörtökön véglegesítette és írta alá a megállapodást, amely garantálja az április 23-án, Manilában sorra kerülő 12 menetes összecsapás megrendezését.

Magyar ökölvívó négy éve nem küzdhetett világbajnoki címmérkőzésen, akkor Balzsay Károly a nagyközépsúlyú WBA-címét tette kockára Dimitrij Sartison ellen - emlékeztet a közlemény, amely kiemeli, hogy hazai bokszoló még soha nem küzdött ilyen világsztár ellen.

"Ezt a meccset egy Koko Naseem Hamed vagy Madár Roy Jones elleni meccshez tudnám hasonlítani úgy szakmai mint presztízs tekintetében"

- fogalmazott Rácz Félix.

A 32 éves magyar öklöző 26 eddigi profi mérkőzéséből 25-öt megnyert, s csupán egyszer szenvedett vereséget. Az Erdei Zsolt irányításával készülő, amatőrként Európa-bajnoki bronzérmes Bedák Zsolt majdnem három évig nem bokszolt, 2013 márciusi visszatérése óta azonban már tíz meccset vívott, s valamennyin győzött.

A WBO jelenlegi világbajnoka, Nonito Donaire egy évvel idősebb Bedáknál, 39 profi meccsen van túl, s 36 győzelem mellett háromszor veszített. A vb-övet decemberben a mexikói Cesar Juarez legyőzésével szerezte meg, s Bedák ellen teszi először kockára.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még