Történelmet írhat a magyar válogatott

2018.10.12. 12:08

Történelmet írhat a magyar válogatott
Marco Rossi (Fotó: mti)

A magyarok pénteken este nagyon fontos mérkőzést vívnak.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott nehéznek ígérkező mérkőzéssel kezdi meg két idegenbeli mérkőzésből álló túráját Athénban, a Nemzetek Ligája C osztályának 2. csoportjában. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a görögök elleni pénteki összecsapás után jövő hétfőn Észtországban szerepel. 

A magyarok eddigi kilenc idegenbeli fellépésükön három döntetlen mellett hatszor kikaptak a görög csapattól. A görögök budapesti fellépése, egy hónapja, zárt kapuk mögött 2-1-es hazai sikert hozott.

A magyar keret - amelyben  mindenki egészséges - a legutóbbi mérkőzéshez képest megerősödött a már magyar útlevéllel is rendelkező Willi Orbannal, a RB Leipzig csapatkapitányával. Rajta kívül újoncként utazik Görögországba a Budapest Honvédból Baráth Botond és Holender Filip is.

Az összecsapás pénteken 20.45-kor kezdődik a német Tobias Stieler sípjelére a Szpírosz Lúisz Olimpiai Stadionban. A 69 618 fő befogadására alkalmas létesítmény az AEK és a Panathinaikosz otthona is, a két gárdát heten képviselik a görög keretben.

Az állás

1. Finnország 2 2 0 0 2:0 6
2. Magyarország 2 1 0 1 2:2 3
3. Görögország 2 1 0 1 2:2 3
4. Észtország 2 0 0 2 0:2 0
magyar válogatottMarco RossiNemzetek Ligája

Szóljon hozzá!

Hirdetés