Hirdetés

A magyarok egy olasszal az élen megnézték a leendő otthonukat

2019.05.31. 17:10

A magyarok egy olasszal az élen megnézték a leendő otthonukat
A mester és tanítványai az új szentélyben (Fotó: MLSZ)

A régi létesítmény "tovább él" az újban.

Hirdetés

Hirdetés

Fürjes Balázs kormánybiztos pénteken bemutatta az épülő Puskás Arénát a soron következő Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatottnak és Marco Rossi szövetségi kapitánynak.

A létesítmény bejárásán a szakmai stáb tagjai is részt vettek, Dzsudzsák Balázs pedig egy minden játékos által aláírt címeres mezt nyújtott át a kormánybiztosnak, jelképesen megköszönve ezzel a stadion építésében résztvevő minden dolgozó munkáját.

 Fürjes Balázs a Puskás Aréna bejárása előtt köszönetet mondott a futballistáknak azért, mert - mint mondta - amikor kifutnak a gyepre, amikor küzdenek, és

amikor győznek, akkor meg lehet tapasztalni, hogy milyen páratlanul jó dolog magyarnak lenni.

Szurkolóként páratlan, semmivel sem összehasonlítható jó érzés, amikor az előzetes esélylatolgatás ellenére, fantasztikus küzdeni akarással legyűritek a horvátokat a Groupama Arénában" - mondta a labdarúgóknak a kormánybiztos. Fürjes Balázs beszédében kiemelte azokat a fontos szempontokat, amelyeket már a Puskás Aréna építése előtt meghatároztak.

Elsőként a múlt iránti tiszteletet említette, kiemelve, hogy milliméterre pontosan oda épült az új létesítmény, ahol elődje, a Népstadion állt, így a kezdőkör és annak középpontja is ugyanazon a ponton lesz, mint a régi arénában. Hozzátette: a Toronyépületet megtartották, és itt a jövő évi Európa-bajnokság idejére elkészül egy Puskás Múzeum, míg a kívülről jól látható pilonok a Népstadiont idézik, ezzel is tisztelegve a korábbi aréna előtt. Az elbontott anyagokat beépítették az új Puskás Arénába, s mint azt a kormánybiztos mondta, a régi létesítmény így "tovább él" az újban. Fürjes Balázs fontos szempontként jelölte meg, hogy

a múlt tiszteletben tartása mellett igazi, ultramodern XXI. századi aréna valósul meg,

amely tud mindent, amit egy ilyen létesítménynek ma a világ bármely pontján tudnia kell. Kiemelte, hogy a meredeken felfelé ívelő lelátók teljes egészében fedettek, így igazi "katlan hangulat" tud kialakulni.

Az építés irányításáért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott, szempont volt az is, hogy ez a stadion "több legyen, mint aréna." Hangsúlyozta, hogy a 68 ezer férőhelyes létesítmény pontosan akkora, mint a szerdai Európa-liga döntőnek helyt adó bakui aréna, valamint a szombati Bajnokok Ligája-finálét rendező madridi Wanda Metropolitano.

A jövő évi Eb-n, melyet rendhagyó módon 12 ország egy-egy városában rendeznek, a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Amennyiben a magyar válogatott is résztvevő lesz, akkor legalább két találkozóját hazai pályán játszhatja a csoportkörben.
válogatottPuskás Ferenc Stadion

Szóljon hozzá!

Hirdetés