Dzsudzsák Balázs nem akármilyen jubileumon van túl

2019.06.06. 18:19

Dzsudzsák Balázs nem akármilyen jubileumon van túl
Csányi János és Dzsudzsák Balázs (Fotó: MLSZ)

Debreceni játékosként játszotta az elsőt.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott szerda esti vacsoráját követően az MLSZ elnöke, Csányi Sándor köszöntötte a Horvátország elleni mérkőzésen 100. válogatott-meccsét játszó Dzsudzsák Balázst, írja az mlsz.hu.

Dzsudzsák DVSC-játékosként 2007. június 2-án Várhidi Péter kapitánysága alatt debütált a magyar válogatottban, Görögország ellen. A 2008-as Eb-selejtezőjén Priskin Tamást váltotta. Első gólját 2008. május 24-én szintén a görögöknek lőtte egy felkészítő mérkőzésen, ahol a válogatott 3-2-re győzött.

A válogatottság tekintetében a csúcs a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság, hiszen ő volt a magyar válogatott csapatkapitánya. A portugálok elleni csoportmérkőzésen két gólt szerzett, így ő lett a második magyar labdarúgó az Eb-k történetében, aki egy meccsen két gólt is lőtt, ez előtte Novák Dezsőnek sikerült 1964-ben.

A 100. válogatottságán, a horvátok ellen egy remek gólpasszal vette ki a részét a magyar sikerből. A válogatottsági ranglistán már csak az Aranycsapat legendás középpályása, Bozsik József (101 válogatottság), illetve a visszavonulását nemrég bejelentő Király Gábor (108) van Dzsudzsák előtt. 

Dzsudzsák Balázsválogatott

Szóljon hozzá!

Hirdetés