Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Marco Rossi: ki lehet kapni a jobbtól, de nem így!

| 2019. 10. 11. | 10:03:00
Megverték a horvátok a magyar válogatottat Splitben.
Marco Rossi: ki lehet kapni a jobbtól, de nem így!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott október 10-én a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat vendégeként a spliti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A horvátok 2004 óta, három döntetlen és egy vereség után először győzték le a magyarokat, akik ebben a párharcban továbbra is nyeretlenek idegenben. A magyarok az éllovastól elszenvedett vereséggel továbbra is harmadik helyen állnak, de megmaradt az esélyük az Eb-részvétel kiharcolására, mivel a második szlovákok a Wales elleni döntetlennel csak egypontos előnyre tudtak szert tenni.

 Marco Rossi szövetségi kapitány együttese vasárnap 18 órától a sereghajtó Azerbajdzsánt fogadja a Groupama Arénában, s mindenképpen nyernie kell, hogy esélye maradjon az első két hely megszerzésére.

Eb-selejtező, E csoport, 7. játéknap:
Horvátország-Magyarország: 3-0 (3-0)
Split, Poljud Stadion, 35 ezer néző, v.: Daniele Orsato (olasz)
gólszerzők: Modric (5.), Petkovic (24., 42.)
kiállítva: Kleinheisler (56.)
sárga lap: Vida (31.), Barisic (44.), illetve Kleinheisler (18., 56.), Lovrencsics (82.)

Horvátország:
Dominik Livakovic - Tin Jedvaj, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Borna Barisic - Luka Modric (Mateo Kovacic, 67.), Marcelo Brozovic - Ante Rebic, Ivan Rakitic (Nikola Vlasic, 74.), Ivan Perisic (Josip Brekalo, 60.) - Bruno Petkovic

Magyarország:
Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás (Lang Ádám, a szünetben), Willi Orbán, Korhut Mihály - Vida Máté, Kleinheisler László - Dzsudzsák Balázs (Nagy Dominik, 60.), Holman Dávid, Sallai Roland (Varga Roland, 77.) - Szalai Ádám

Rossi csalódott

Marco Rossi szövetségi kapitány rendkívül letörten értékelte a magyar labdarúgó-válogatott csütörtöki háromgólos vereségét a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat vendégeként, elsősorban nem is az eredményt, hanem a mutatott játékot fájlalta a spliti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. – Vitán felül sokkal jobb csapat a horvát, ezért ki lehet kapni 3-0-ra tőle, ez benne van a futballban, a szlovákok például 4-0-s vereséget szenvedtek tőlük szeptemberben. De nem így, nem ilyen formában! Ha ugyanolyan küzdelemben maradunk alul, mint Szlovákiával szemben, az nem gond, mert akkor az utolsó percig küzdöttünk – fogalmazott csalódottan az olasz szakvezető, aki nem kívánt felelőst vagy bűnbakot keresni, mert nem egy, hanem sok játékos követett el nagyon komoly hibát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés