Hirdetés

Egy 93 éves veterán végzi el a kezdőrúgást a Puskás Arénában

Nemzeti Sport

2019.11.15. 15:23

Egy 93 éves veterán végzi el a kezdőrúgást a Puskás Arénában
Nyikita Szimonjan (Fotó: uefa.com)

Akkor lenne a legboldogabb, ha személyesen köszönthetné Puskásékat.

Hirdetés

Az újjáépített Puskást péntek este héttől a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzéssel avatják fel, a kezdőrúgást pedig a 66 évvel ezelőtti nyitómeccs egyik gólszerzője, az akkori Szpartak csapatkapitánya, Nyikita Szimonjan fogja elvégezni.

Nem is találok szavakat, akkora megtiszteltetés ez. Szinte úgy érzem, nem is vagyok méltó a szerepre. Az lenne a legjobb, ha az akkori magyar futball nagyjai közül vállalhatná még valaki, nagy fájdalmam, hogy már nem találkozhatok velük

- mondta a Nemzeti Sportnak az orosz veterán, aki egyúttal szeretném leróni tiszteletét egykori ellenfelei előtt, akik nem csupán csapatot alkottak, hanem nagybetűs Aranycsapatot.

Akkor lennék boldog, ha még személyesen köszönthetném őket, Grosics Gyulát, Bozsik Józsefet, Buzánszky Jenőt, de leginkább Puskás Ferencet. Mindannyian különleges játékosok voltak, de Puskás mégiscsak Puskás volt, a kapitány. Láttam sok játékoscsillagot, Alfredo Di Stéfanót, Franz Beckenbauert, Johan Cruyffot, ám a szememben Pelé és Puskás marad a legnagyobb

- mondta Nyikita Szimonjan, aki szerint Puskás Ferencnél alkalmasabb névadó nincs. Kívánja hogy legyen a stadion a magyar válogatott szerencsés futballszentélye, és lásson még egy olyan nemzedéket, amilyen a Puskáséké volt. És amelyre talán még ő is büszke lenne odafentről.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés