Hirdetés

A Puskás-díjas gól szerzőjét emlékeztetik, honnan indult

2019.12.23. 16:23

A Puskás-díjas gól szerzőjét emlékeztetik, honnan indult
Zsóri (jobbra) a Puskás-díjas találat után (Fotó: Cívishír)

Ezúttal a második otthonában tüntették ki.

Hirdetés

Emlékplakettet adott át hétfőn Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere Zsóri Dánielnek, aki a békéscsabai utánpótlásban nevelkedett és szeptember 23-án átvehette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által adományozott, az év legszebb góljának járó Puskás-díjat.

Zsóri február 16-án, a Debreceni VSC színeiben a későbbi bajnok Ferencváros elleni hazai NB I-es találkozón a 81. percben csereként állt be élete első felnőtt élvonalbeli mérkőzésére, majd a 93. percben 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott 1-1-es állásnál, győzelemhez segítve ezzel csapatát. Az emlékplakett arra utalt, hogy

Zsóri Dániel "...mindig emlékezzen rá: Békéscsabáról indult a karrierje a világhír felé".

A most 18 éves labdarúgó 11 éves korában érkezett a partiumi Simonyifalváról Békéscsabára, négy évet az Békéscsaba Utánpótlás Futball Clubnál (UFC) töltött, majd a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián játszott, mielőtt a Debrecenhez, majd a MOL Fehérvár FC-hez igatolt.

Zsóri - aki december 22-én megkapta szülőfaluja díszpolgári címét is - kiemelte: köszönettel tartozik a békéscsabai utánpótlás-nevelésben dolgozó szakembereknek. Mint mondta, célja mindenekelőtt, hogy alapemberként játsszon a MOL Fehérvárban, de megcélozta a külföldi lehetőségeket is, valamint a magyar válogatottban történő bemutatkozást is.

dvscZsóri Dániel

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés