Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újra öt játékost lehet cserélni

| 2020. 10. 02. | 17:27:00
Visszaáll a korábbi szabály a koronavírus-járvány miatt.
Újra öt játékost lehet cserélni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntésének értelmében október 2-től ismét lehetőség van a három helyett öt játékos lecserélésére az OTP Bank Liga, valamint a Magyar Kupa mérkőzésein.

Az MLSZ közleménye emlékeztetett rá, hogy a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) a koronavírus-járvány miatt májusban adott lehetőséget arra, hogy a csapatok meccsenként ötöt cserélhessenek, és ezzel az MLSZ is élt, a 2020/21-es idény viszont ismét a korábban megszokott három cserelehetőséggel indult el. A szövetség elnöksége az európai szövetség (UEFA) hasonló döntését követően most viszont visszaállította az öt cserére vonatkozó rendkívüli szabályt az NB I-es, valamint a Magyar Kupa-találkozók esetében.

– A nemzetközi gyakorlatban is alkalmazott szabályváltoztatással az NB I-es kluboknak lehetőségük nyílik a 25-ös keret játékosainak rotációjára, és fiatal játékosok nagyobb számban történő szerepeltetésére. Az öt csere lehetővé tételével emelkedik a mérkőzésre nevezhető labdarúgók száma is, az eddigi 18-ról 23-ra – írta a a hazai szövetség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés