Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

NB III és megyei bajnokságok – viszlát, egyelőre

| 2020. 11. 09. | 19:15:00
Csányi Sándor: nem lehet olyan szigorú intézkedést hozni, amit ne tartanánk indokoltnak.
NB III és megyei bajnokságok – viszlát, egyelőre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csányi Sándor elnök november 9-én bejelentette: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félbeszakítja az amatőr bajnokságait. Az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III és a megyei bajnokságok, illetve a női NB II, valamint az utánpótlás-sorozatok viszont nem folytatódnak.

Orbán Viktor miniszterelnök szintén november 9-én közölte: a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként szerdától tilossá válik az amatőr csapatsport, amennyiben az Országgyűlés november 10-én megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást. A korlátozásokat 30 napra vezetik be, de szükség esetén meghosszabbíthatják. Ezek között szerepel az is, hogy a sportrendezvényeket csak zárt kapuk mögött lehet lebonyolítani.

– Látva a számokat és a vírus terjedését, nem lehet olyan szigorú intézkedést hozni, amit ne tartanánk indokoltnak. Bármennyire is szeretjük a futballt, és szerettünk volna a nézők kedvében járni, most sokkal fontosabb, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg, és minél kevesebben haljanak meg – nyilatkozta az MLSZ elnöke a válogatott mérkőzéseire a Ferencváros Barcelona elleni budapesti BL-mérkőzésére utalva.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés