Huszti Szabolcs a Debrecen új vezetőedzője

2021.02.16. 11:07

Huszti Szabolcs a Debrecen új vezetőedzője
Huszti Szabolcs hannoveri színekben sok dicsőséget szerzett magának és a magyar futballnak. Kívánjuk, hogy edzőként is ennyire sikeres legyen! (Fotó: Fogarasi Renáta)

A debreceniek két vereség után váltottak.

Hirdetés

Hirdetés

Kondás Elemér helyett Huszti Szabolcs lett a DVSC vezetőedzője. Az NB II-ben listavezető debreceni klub elöljárói azután váltak meg Kondás Elemértől, hogy a csapat előbb Szolnokon, majd hazai pályán, a Gyirmóttól is vereséget szenvedett. Információink szerint a vezetőedzőnek már hétfőn este, a vereség után megköszönték a munkáját, és ezzel együtt már az a hír járta, hogy az egykori kiváló játékos, a Bundesligában is jegyzett Huszti Szabolcs veszi át a csapat szakmai irányítását.

Huszti Szabolcsot kedden délelőtt be is mutatták a sajtó képviselőinek.

Huszti Szabolcs 1983-ban született Miskolcon, de gyerekkorát a Veszprém megyei Gógánfán töltötte. A Tapolcai Bauxitban kezdett futballozni, onnan került a Ferencvároshoz. Pályafutása során a magyaron túl játszott a francia (Metz), a német (Hannover, Frankfurt), az orosz (Zenit) és a kínai (Csangcsun) élvonalban, 51-szeres magyar válogatott. Légióskodása után hazatért, a Videoton játékosa lett, innen vonult vissza tavaly.

Ami Kondás ellen szólt

Kósa Lajos, a DVSC Egyesület elnöke szerint a futballklub nem pusztán vissza akar jutni az élvonalba, hanem egy olyan tavaszt akar futni, ami leteszi az alapjait egy stabil, a nemzetközi porondért is eséllyel harcba szálló csapatnak. Az kevés, ha időnként bepréselünk egy gólt, mondta Kósa. Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. elnöke kifejtette: a klub csinálhat bármit marketinges szempontból, a közönségtoborzáshoz elengedhetetlen a jó, szemre tetszetős, színvonalas játék. Ez az utóbbi hetekben hiányzott. Az edzőváltás már régebb óta érett - mondta Kósa Lajos.

Huszti: majd a tettek!

Az új vezetőedző úgy fogalmazott, világosak a célok, vissza kell jutni az NB I-be, mégpedig közönségszórakoztató játékkal. Ehhez bátorság kell, ő pedig bátorságot hozott a DVSC-hez, ezt akarja átadni a csapatnak.

Nem szaporítom a szót, remélem, majd a tettek igazolni fognak minket! – így Huszti Szabolcs.

Toldi Gábor pályaedzőnek Debrecenről egy gazdag kulturális élettel teli város jut eszébe, tudja, hogy az élet minden területén minőséget várnak el, ehhez akarnak futballszakmailag is megfelelni.

Toldi Gábor

Miért éppen Huszti?

Tőzsér Dániel sportigazgató szerint a nemzetközi futballban máig jól cseng Huszti Szabolcs neve. Igaz, hogy nincs edzői tapasztalata, és még csak 37 éves, de európai sztárklubok is odamernek tenni a csapat élére olyanokat, akik éppen csak lejöttek a futballpályáról. Kósa Lajos ehhez annyit jegyzett meg, hogy Nagy Sándor 21 éves korára meghódította a fél világot, Szabó Pétert 29 évesen nevezték ki FAG-igazgatónak, ő maga pedig 34 évesen lett Debrecen polgármestere, mégpedig vezetői tapasztalat nélkül, és szerinte elég jól sikerült.

Cs. Bereczki Attila

Galéria

dvscHuszti Szabolcs

Hirdetés

Szóljon hozzá!