Külföldi válogatott labdarúgók Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2021.04.14. 10:16

Külföldi válogatott labdarúgók Nyíregyházán

Nem nagyon találtak olyan légiósokat, akik meghatározó játékosok tudtak lenni a klubnál.

Hirdetés

Hirdetés

Az utóbbi évtizedekben rengeteg külföldi játékos fordult meg a magyar bajnokságban, ez alól a nyíregyházi csapat sem volt kivétel. Az idegenlégiósok közül, akadnak olyanok, akik komoly karrier után levezetni jönnek az NB 1-be, vannak, akik tehetséges fiatalként kerülnek Magyarországra, de előfordulnak olyanok is, akik nem feltétlenül ütik meg ezt a szintet.  Nézzünk olyan Nyíregyháza játékosokat, akik pályára léptek külföldi válogatottakban, itt természetesen nem a világ legerősebb nemzeti csapataira kell gondolni. 

A Szpari utoljára a 2014/15-ös szezonban járt az elsőosztályban, például ekkor a csapatot erősítette a 60-szoros lett válogatott védő Deniss Ivanovs, a játékos mindössze 9 mérkőzésen lépett pályára a csapatánál, fél év után pedig ott is hagyta Nyíregyházát.

Az egyik legnagyobb reményű külföldi labdarúgó 2010-ben érkezett a klubhoz, Fuád Bugerra előtt már a francia elsőosztályban is lépett pályára és az algériai válogatottban is lehetőséget kapott 2-szer. Azt nem lehet mondani, hogy nem jött be a szerződtetése, hiszen 12 mérkőzése 10-szer is a kapuba talált. Így fél év után gyorsan le is csapott rá a Győri Eto, ahol 2 évet futballozott a Betfair magyarul oldal szerint.

Az ötszörös szerb válogatott Igor Bogdanovicot 2004-ben szerződtette a Debrecen és egy kis török kitérőt leszámítva 4 évet töltött először el a Lokinál. Bogdanovic a csapat egyik legjobbjának számított és 3 bajnoki címet is nyert a klubnál. A játékos ezután megfordult a Honvédnál és a Győrnél is mielőtt Nyíregyházára került, ahol végül csak egy évet töltött el. Bogdanovic jelenleg a DVSC szakmai stábjában dolgozik.

Az egyszeres kameruni válogatott Makadji Boukar 2011-ben került a csapathoz, de nem sok vizet zavart, ő sem töltött el hosszabb időt Nyíregyházán, mindössze 13 mérkőzésen lépett pályára. Aco Stojkov ennél azért több lehetőséget kapott és komolyabb karriert is tudhat maga mögött, 2000-ben 17 évesen az Inter igazolta le a macedón támadót, ahol végül nem jutott el a bemutatkozásig de kisebb olasz csapatokban lehetőséget kapott. Stojkovot 2008-ban Debrecenből szerezte meg a Szpari, és az egyetlen évében 25-ször is pályára lépett, ami alatt 6 gólig jutott. A játékos 42-szer magára ölthette a macedón nemzeti szerelést is, végül 2018-ban a Vardar csapatából vonult vissza. 

Az egyértelműen elmondható, hogy a Nyíregyháza nem nagyon talált olyan légiósokat, akik meghatározó játékosok tudtak lenni a klubnál, az is ritka volt, aki 1 évnél többet maradt a csapatnál. A jelenlegi keretben sem nagyon találni külföldi labdarúgót, de így is az másodosztály elején találhatóak, jelenleg az 5. helyen állnak. Mindenképpen előrelépés történt a csapatánál, hiszen tavaly a 8. helyen zártak és idén már 15 ponttal többet szereztek, mint az előzőt idényben. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!