Hét percen múlt a magyar csoda Münchenben

2021.06.23. 22:45

Hét percen múlt a magyar csoda Münchenben
Sané és Fiola párharca (Fotó: MTI)

A magyar válogatott a meccs nagy részében vezetett a németek otthonában.

Hirdetés

Hirdetés

A franciák elleni döntetlen is csodával ért fel, de a szervezett játék alapot arra, hogy reménykedjünk az utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen. Magyarország nemzeti gárdája a müncheni stadionban, idegenben kísérelte meg a lehetetlent, legyőzni Németországot, és továbbjutni a csoportból.

A 10. percben nem hittünk a szemünknek: Sallai hajszálpontos labdával hozta helyzetbe Szalai Ádámot, aki két világsztár német védő közül kilépve, csukafejessel vette be a világ egyik legjobb kapusa, Manuel Neuer kapuját. Ezután óriási nyomás nehezedett a magyar kapura, de vagy önfeláldozóan mentettek a magyar védők, vagy pedig Gulácsi védett magabiztosan. Még a kapufa is a magyarokkal volt, hiszen kifele pattant a labda! A félidőig ritkán szabadult fel a magyar kapu, de láthattunk két ígéretes akciót is a mieinktől, az egyiket Sallai lövéssel fejezte be, Neuer védett.

A szünetben így a magyar válogatott továbbjutásra állt a bajor fővárosban, Németország ellen!

Ahogy arra számítani lehetett, a Nationalelf minden erejével támadni kezdett a fordulás után, és az volt csak a kérdés, hogy az első félidőben rendkívül masszív és fegyelmezett magyar védelem meddig bírja a nyomást?  Nos, a fiúk bírták, Sallai révén még egy kapufát is lőttek, a 66. percben azonban Gulácsi nagy hibájának német gól lett a következménye. A Bundesliga egyik legjobb kapusa rosszul jött ki egy beadásra, elvétette a labdát, Haverts pedig a magyar kapuba fejelt.

Egy perc sem telt el, a középkezdés után megint a magyaroknál volt az előny! Szalai forintos labdával ugratta ki Schäfert, aki két védőtől is szorongatva fejjel vette be a német kaput!

Az utolsó negyedórában a németek csak jöttek, jöttek, és csak jöttek. A legelső magyar alig 25 méterre volt Gulácsi kapujától. Alig akadt lélegzetvételnyi idő. A 83. percben sajnos jött a második német gól is: a cserember Goretzka talált be a fáradt magyar védők között 15 méterről.

A hajrában a magyar együttes mindent megpróbált, de újabb  gólra már nem volt képes, így nem jutott tovább a csoportkörből. Ezzel együtt maximális dicséret illeti a fiúkat!

Európa-bajnokság, F-csoport
Németország-Magyarország 2-2 (0-1)
München, 12 413 néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)
Németország: Neuer - Ginter (Volland, 82.), Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan (Goretzka, 59.), Kroos, Gosens (Musiala, 82.) - Havertz (Werner, 67.), Sané - Gnabry (Müller, 67.)
Magyarország: Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Nego, Kleinheisler (Lovrencsics, 88.), Nagy, Schäfer, Fiola (Nikolics, 88.) - Szalai Á. (Varga K., 82.), Sallai (Schön, 75.)
Gólszerző: Havertz (66.), Goretzka (84.), illetve Szalai Á. (11.), Schäfer (68.)
Sárga lap: Gündogan (30.), Sané (61.), illetve Botka (29.), Szalai Á. (64.), Fiola (66.)

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 5 pont, 2. Németország 4 pont, 3. Portugália 4 pont, 4. Magyarország 2 pont.
Európa-bajnokság, Németország, OlaszországMagyarországválogatott

Hirdetés

Szóljon hozzá!