Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Budapesten is nyertek az albánok

| 2021. 10. 10. | 00:48:00
Következnek az angolok a Wembley Stadionban.
Budapesten is nyertek az albánok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott október 9-én 1-0-ra kikapott a vendég albán csapattól világbajnoki selejtezőmérkőzésen, ezzel negyedik maradt a csoportjában, egyúttal csupán matematikai esélye maradt a részvétel kiharcolására. A Puskás Stadionban rendezett zárt kapus találkozót a Southamptonban futballozó Armando Broja 80. percben szerzett gólja döntötte el. A meccset az angolok elleni találkozón történt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt rendezték üres lelátók előtt a nemzetközi szövetség döntése értelmében.

A mindkét csapat számára rendkívül fontos mérkőzés nem kezdődött túlságosan nagy iramban, a tét látszólag inkább óvatosságra intette a játékosokat, egyik gárda sem vállalt kockázatot. A magyarok kifejezetten pontatlanul futballoztak, ráadásul amikor náluk volt a labda, akkor sem voltak beindulások vagy labda felé mozgások, így a támadásszövés kifejezetten lassú és körülményes volt. Az egész első félidőben egyetlen helyzet sem akadt, a hazaiak 45 perc alatt egy veszélyes beadásig jutottak, míg a vendégek két blokkolt lövésig.

A folytatás viszont magyar helyzettel indult, de Sallói Dániel közelről nem találta el kaput. Ez sem adott lendületet Marco Rossi tanítványainak, mivel utána inkább az albán csapat birtokolta többet a labdát. Az első ziccerre az 59. percig kellett várni, akkor Myrto Uzuni lépett ki a magyar védők között, ám Gulácsi Péter nagy bravúrral védte a lövését. A Ferencváros légiósa nem sokkal később fejjel is elrontott egy nagy helyzetet, akkor a magyar kapus kezébe bólintott. A 75. percben nagyon közel jártak a magyarok a gólhoz, de Szoboszlai Dominik beadása után Szalai Attila a jobb kapufát találta el. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, mert tíz perccel a vége előtt a csereként beállt Armando Broja egymaga megbolondította a magyar védelmet, majd pontos lövésével Albánia szerezte meg a meccset eldöntő gólt. A hajrában nem jött össze az egyenlítés a magyar válogatottnak, így szinte biztossá vált, hogy nem tudja megszerezni a pótselejtezőt érő második helyet a hatosban.

A vereség nyomán a magyarok hátránya kilenc pontra nőtt a veretlenül éllovas angolokkal szemben, továbbá ötre a második albánok és négyre a harmadik lengyelek mögött. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese október 12-én az Eb-ezüstérmes Anglia vendége lesz a Wembley Stadionban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés