Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Manchester United hamarosan véglegesítheti új szurkolói részvényprogramját

| 2021. 11. 19. | 09:31:00
A vezetőséggel szembeni bizalomvesztés megoldásaként jött létre.
A Manchester United hamarosan véglegesítheti új szurkolói részvényprogramját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Sky News értesülései szerint a Premier Liga egyik vezető csapata, a Manchester United közel áll ahhoz, hogy véglegesítse szurkolói részvényprogramját. Ennek létrehozását egyébként még áprilisban jelentették be, amikor a Manchester United részvételével is tervezett új Európa Szuperkupa sorozatban való szerepléstől visszalépett a csapat. A szurkolók ekkor tüntetéseket szerveztek a Manchester United elnökhelyettese, Joel Glazer ellen.

A szurkolói részvényprogram a vezetőséggel szembeni bizalomvesztés megoldásaként jött létre, természetesen azután, hogy Glazer nyilvánosan bocsánatot kért a szurkolóktól. Az értesülések szerint mostanra klub és a csapat szurkolói alapítványa, a Manchester United Supporters Trust (MUST) előrehaladott tárgyalásokat folytat a részvények kibocsátásáról, amely egyben azt is jelenti, hogy a szurkolók egyben tulajdonosai is lehetnek a csapatnak.

A jelenlegi, nem végleges tervek szerint a szurkolók által megvásárolható részvényeket a MUST bocsátaná ki. Ezeket a részvényeket új részvényosztálynak tervezték, és tükröznék a Glazer család B osztályú szavazati jogait.

Az információk szerint első körben 10 millió dollár értékben tervezik a részvények kibocsátását, de természetesen ezt a számot még nem véglegesítették. Az is szerepel a tervek között, hogy a következő évekbe további, akár nagyobb összegű részvény csomagokat is kibocsátanának. Ez azonban természetesen attól is függ majd, hogy a részvények mennyire lesznek keresettek a szurkolók körében.

A részvényprogramról várhatóan még év vége előtt hivatalos megállapodás is születhet, amelyet követően a MUST belső szavazása is szükséges lesz ahhoz, hogy valóban elkezdhessék a részvények forgalmazását. Emellett meg fogják hallgatni a rendszerről az új szurkolói tanácsadói testületet is, amely szintén a közeljövőben kezdi meg működését. Ennek a szervezetnek a feladat egyébként az lesz, hogy a szurkolók és a klub tisztviselői közötti párbeszédet segítsék.

Mindez egyébként azt is jelenti, hogy bár a döntés még idén megszülethet, a részvényprogram leghamarabb csak 2022-ben indulhat el, amely jelentős csúszást jelent az eredeti tervekhez képest. Korábban ugyanis azt tervezték, hogy még a jelenlegi szezon kezdete előtt megállapodnak a részletekről, így az értékesítés is elindulhatott volna az év vége előtt.

Bármikor is kezdődjön azonban a szurkoló részvények értékesítése, egy dolog biztos marad. A Manchester United az egyik legjobb európai futball csapat, amelynek minden mérkőzése számos izgalmat tartogat. Különösen igaz ez akkor, ha a szurkolók még fogadást is kötnek a csapat eredményeire. Legyen szó akár a fogadásokról, akár a csapattal kapcsolatos legfrissebb hírekről, a www.sportfogadas.net oldalon biztosan minden információt megtalálnak majd a szurkolók. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés