Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Eb-t is kétévente rendezné meg Infantino

| 2022. 01. 07. | 14:48:00
Mutatjuk a terveit.
Az Eb-t is kétévente rendezné meg Infantino
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy a napokban egy olasz rádióban adott interjújában Gianni Infantino, a FIFA jelenlegi elnöke tovább feszítette a már amúgy is pattanásközeli húrt, a világbajnokságokat érintő reformterveibe ugyanis már az Európa-bajnokságokat is beleszőtte – számolt be az aktualitásokról január 7-én az eurosport.hu.

Ha kétévente fogunk világbajnokságot rendezni, akkor az Európa-bajnokságot is minden második évben kell megtartani

– vélekedett Infantino már kész tényként állítva azt, hogy a vb mostantól kétévente esedékes.

A FIFA első embere tehát magyarul a kézilabdában honos rendszert szeretné a futballra is alkalmazni, azaz, hogy minden egyes esztendőben rendezzenek Európa- vagy világbajnokságot. Ez utóbbi javaslatra egyelőre hivatalos kommentár nem érkezett még az UEFA részéről, a korábbi állásfoglalásokból kiindulva azonban borítékolható, hogy az Aleksander Ceferin vezette szervezet nem fogja kitörő örömmel fogadni a javaslatot.

A világbajnokságot nem elhanyagolható, rendhagyó módon az idén nem a szokásos június-júliusi időpontban rendezik, hanem az extrém közel-keleti hőség miatt, november-december folyamán. A FIFA jelenlegi elnöke, Gianni Infantino néhány hónapja állt elő azzal a formabontó ötlettel, hogy a labdarúgó világbajnokságokat a szokásos négyévenkénti rendezés helyett gyakrabban, konkrétan minden második évben kellene megtartani. Az olasz sportvezető indoklásában azzal érvel, hogy a labdarúgás túlságosan is Európa és Dél-Amerika érdekkörében áll, a világ legnépszerűbb játékának legnagyobb eseményét ezért el kell vinni azokhoz a régiókhoz is, amelyek nincsenek annyira reprezentálva, csak kérdés, hogy ehhez mi köze a pusztán európai csapatok részvételével zajló Eb-nek?!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés