Hirdetés

Magyar válogatott: európai ellenfeleket választott a kapitány

MLSZ

2022.01.14. 10:46

Magyar válogatott: európai ellenfeleket választott a kapitány
(Fotó: MTI)

Az MLSZ két felkészülési meccsről számolt be – az egyik a Puskás Arénában lesz.

Hirdetés

Hirdetés

Marco Rossi együttese, a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája-találkozók előtt felkészülési mérkőzést vív Szerbiával és Észak-Írországgal is. A szövetségi kapitány január 14-én mondta el a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján, hogy miért éppen erre a két együttesre esett a választás.

– Azért választottuk ellenfélnek Szerbiát és Észak-Írországot, mert megfelelően erős csapatok, még ha Nemzetek Ligája-ellenfeleinkkel ellentétben nem is tartoznak az európai élcsapatok közé – mondta Marco Rossi.

A szerbek erősségéről sokat elárul, hogy Portugáliát megelőzve jutottak ki a világbajnokságra. Észak-Írország ellen pedig sosem könnyű játszani, ráadásul ezúttal idegenben fogunk pályára lépni ellenük, így még nehezebb dolgunk lesz, hiszen tudjuk, hogy hazai pályán különösen erősek, és nagyon nehéz legyőzni őket

– folytatta nemzeti csapatunk olasz mestere.

Marco Rossi végül arról is beszélt, hogy a két márciusi mérkőzésen alapvető célkitűzésük, hogy továbbfejlesszék a játékukat, másrészt pedig az, hogy olyan játékosoknak is lehetőséget lehessen adni, akik eddig kevesebbet játszhattak, vagy még pályára sem léptek a válogatottban. – A válogatást ezúttal is befolyásolni fogja, hogy a lehetséges kerettagok hogyan teljesítenek klubcsapataikban, akár itthon, akár külföldön játszanak – vélekedett Rossi.

Labdarúgás, Felkészülési mérkőzés:
Március 24. Magyarország–Szerbia (Puskás Aréna)
Március 29. Észak-Írország–Magyarország (Belfast, Windsor Park)
labdarúgásmagyar válogatottFelkészülési mérkőzés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés