Hirdetés

Összeesett a diósgyőri focista, újra kellett éleszteni

dvtk.eu

2022.01.09. 11:39

Összeesett a diósgyőri focista, újra kellett éleszteni
A kép illusztráció

Az akadémia két dolgozója lépett közbe.

Hirdetés

Hirdetés

Edzés közben lett rosszul az egyik játkos a DVTK Labdarúgó Sportakadémián – írja a dvtk.eu. A fiatal sportolót Tóth Aliz és Vályi-Nagy Eszter, az akadémia két fizioterapeutája élesztette újra, és látta el a mentők megérkezéséig.

Az eset január 7-én, pénteken délután történt, amikor is a DVTK egyik utánpótláscsapatának játékosa az egyik gyakorlatot követően minden előzmény nélkül elájult és összeesett a konditeremben - elevenítette fel az eseményeket Fogarasi Zoltán, a DVTK LSA igazgatója, aki szintén az épületben tartózkodott.

 A stábtagok azonnal jelezték a problémát a fizioterapeutáknak. Tóth Aliz és Vályi-Nagy Eszter, amikor látták, hogy nagy a baj, egyből tárcsázták a 112-es segélyhívó számot, és a diszpécser útmutatásával egy defibrillátor segítségével újraélesztették a fiatal labdarúgót. A mentők gyorsan megérkeztek, és eszméletlen, de stabil állapotban szállították kórházba a fiatalembert, ahol még az este magához tért.

A mentőtiszt úgy búcsúzott tőlünk, hogy életet mentett a két fizioterapeuta. Büszke vagyok a kollégáimra, hogy ilyen bátran és szakszerűen jártak el. Akadémistánknak pedig minél gyorsabb felépülést kívánok, bízunk benne, hogy hamarosan ismét csatlakozni tud társaihoz!

– mondta Fogarasi Zoltán.

életmentés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés