Hirdetés

A Kisvárda elrontotta a Paks jubileumát

2022.05.08. 17:46

A Kisvárda elrontotta a Paks jubileumát
(Fotók: mti)

A Kisvárda gyakorlatilag az egyetlen nagy lehetőségét gólra váltotta.

Hirdetés

Hirdetés

Az európai kupaszereplését már korábban biztosító Kisvárda 1-0-ra nyert a jövő szerdai Magyar Kupa-döntőre készülő Paksi FC otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának vasárnapi játéknapján. Az élvonalban megszakítás nélkül 16 esztendeje szereplő tolnai együttesnek ez volt az ötszázadik mérkőzése az első osztályban, ezeken 174 győzelem, 141 döntetlen és 185 vereség a mérlege.

A Paks kezdőjéből többek között hiányzott a góllövőlistát 31 találattal vezető Ádám Martin, akit vélhetően a bajnok Ferencváros elleni szerdai kupadöntőre pihentetett Bognár György vezetőedző. A paksiak az ő hiányában is a szokásoknak megfelelően támadólag léptek fel, de egy VAR-segítséggel visszavont büntetőn és néhány ígéretes akción kívül nem kerültek közelebb a gólszerzéshez. Ezzel szemben a Kisvárda gyakorlatilag az egyetlen nagy lehetőségét gólra váltotta.

A szünet után is a Paks irányította a találkozót, majd a félidő közepén Bognár György hármas cserével, Ádámot is pályára küldve próbált plusz lendületet adni csapatának. A hazaiak ezáltal még nagyobb iramban támadtak, a Kisvárdának ez viszont a kontrákra teremtett kiváló lehetőséget, és egy ilyen ellenakció végén kis híján megduplázta előnyét. A hajrában a Paks - Ádám révén - egy szöglet után a kapufát találta el, de ennél közelebb nem került az egyenlítéshez ezen a délutánon.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)
Paks, v.: Pintér
Paksi FC: Rácz - Szabó J. (Medgyes, 61.), Gévay, Kinyik - Osváth, Kocsis B. (Böde, 61.), Windecker (Tamás, a szünetben), Szélpál (Gyurkits, 77.), Kesztyűs - Nagy R. (Ádám M., 60.), Sajbán
Kisvárda: Dombó - Peteleu (Hej, 82.), Prenga, Cirkovic, Leoni - Karabeljov (Ötvös, 65.), Zlicic (Melynik, 65.) - Navrátil, Makowski, Bumba (Mesanovic, 77.) - Camaj (Kravcsenko, 77.)
Gólszerző: Camaj (31.)
Sárga lap: Szélpál (40.), Kinyik (47.), Gévay (74.), illetve Karabeljov (40.), Mesanovic (90.)
labdarúgásKisvárdaNB I.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés