Hirdetés

Német kupadöntő: biztosan lesz magyar győztes

2022.05.21. 07:47

Német kupadöntő: biztosan lesz magyar győztes
(Fotó: illusztráció)

A német kupa 1952 óta íródó történetében ez először fordul elő.

Hirdetés

Hirdetés

A RB Leipzig és a Freiburg vívja szombaton este a labdarúgó német kupa döntőjét Berlinben, aminek magyar szempontból az a pikantériája, hogy négy honfitársunk léphet pályára, az egyik oldalon, a lipcseieknél Gulácsi Péter, Wili Orbán és Szoboszlai Dominik, a freiburgiaknál pedig Sallai Roland. A német kupa 1952 óta íródó történetében először fordul elő, hogy a döntőben mindkét csapatban lesz magyar játékos. Eddig csak három magyar - Fazekas Árpád, Détári Lajos és Lisztes Krisztián - neve szerepel a német kupát elhódító játékosok névsorában.

A találkozót a Sport1 közvetíti szombaton este 20 órától.

Szoboszlaiék az SV Sandhausent, az SV Babelsberget, a Hansa Roctockot, a Hannovert, és az Union Berlint fektették két vállra, Sallaiék pedig a FC Würzburger Kickers, a VFL Osnabrück, a TSG Hoffenheim, a VFL Bochum és a Hamburg SV gárdáin keresztül jutottak a döntőbe.

Az esélyekről fölösleges lenne hosszasan értekezni, hiszen a két csapat azonos játékerőt képvisel, a bajnokságban 34 forduló alatt három pont különbséggel végzett a Leipzig a negyedik, a Bochum pedig a hatodik helyen. A lipcseiek kerete nagyobb nevekből áll, de ez a Bundelisgában sem jelentett sokat.

A lipcsei klub harmadszor játszhat a kupáért. 2019-ben a Bayern, 2021-ben pedig a Dortmund ellen már már harcba szálltak érte, de előbb 3-0-ra, majd 4-1-re kaptak ki az aranycsatában. A Freiburg története során először lehet kupagyőztes. 

labdarúgásNémetország

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés