Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így néz most ki a szparisták készülő szentélye

| 2022. 06. 30. | 17:38:00
Jól haladnak a nyíregyházi stadion építési munkálatai.
Így néz most ki a szparisták készülő szentélye
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza új multifunkciós stadionjának (nem csak labdarúgómérkőzések, hanem egyéb sportesemények és koncertek is szerepet kapnak majd) építése 2022 februárjában startolt el az alapkőletételi ünnepséggel. A Nemzeti stadionfejlesztési program keretében – a régi labdarúgó stadion elbontásával – 8150 férőhelyes létesítmény készül el több mint 19 milliárd forint költségvetési támogatásból. A meccseket egy több mint 10 ezer négyzetméteres központi pályán játszhatják majd.

Azt, hogy hol is tart jelenleg az építkezés, a magyarepitok.hu foglalta össze június 29-én.

A nyíregyházi stadion építése májusban fordulóponthoz ékezett, az alapozás elérte a 100 százalékos készültséget. A „B”, „C,” és „D” szektorok monolit falai elérték az 50 százalékos állapotot.

Az előregyártott lelátóelemekhez szükséges szerelvények elhelyezése zajlik éppen. A kitermelt föld nagy részét réteges tömörítéssel már visszatöltötték. A lelátók padlólemez alatti elektromos és gépészeti szerelései szintén elkezdődtek.

A külön épületként elkészülő sportközpont kétszintes kialakítással épül fel, helyet kap majd benne fitneszterem, büfé és öltözők is!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés