Hirdetés

Magyar–olasz a csoportelsőségért! Lehet ezt még fokozni?

MTI

2022.09.26. 08:10

Magyar–olasz a csoportelsőségért! Lehet ezt még fokozni?
A válogatott edzése vasárnap (Fotó: mti)

A Nemzetek Ligája négyes döntője a tét.

Hirdetés

Hirdetés

A magyarok labdarúgó-válogatott hétfőn fejezi be a Nemzetek Ligája csoportkörét. A hatodik, utolsó fordulóban az olaszokat fogadja a Puskás Arénában (20.45), ahol már döntetlennel is az első helyen végezne, egyúttal bejutna a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjébe, vereség esetén pedig másodikként zárna az Európa-bajnok olasz csapat mögött.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint örökké emlékezetes lehet az olaszok elleni mérkőzés a Nemzetek Ligája hatodik, utolsó fordulójában.

"Egyrészt sikerülhet kijutni a négyes döntőre, márpedig évtizedek óta nem volt példa a magyar futballban arra, hogy bármilyen sorozatban a legjobb négy közé jusson magyar csapat. Másrészt egy fontos játékosom az utolsó meccsét játssza, harmadrészt a hangulat a tetőfokára hághat, ha megnyernénk a csoportot, ezt pedig az ember szívesen élné át"

- mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető, aki szerint mindig tudatában kell lenni, hogy kik vagyunk és honnan érkeztünk, éppen ezért mindig a legnagyobb alázattal kell játszani.

Szoboszlai Dominik ismételten nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a válogatottól visszavonuló Szalai Ádám neki adta át a karszalagot, amikor Lipcsében lecserélték, de kifejtette, nem az ő döntése, hogy Szalai után ki tölti be ezt a szerepet, viszont ha 21 évesen megkapja ezt a lehetőséget, nem fogja visszautasítani.

Manciniék győzelmi kényszerben

Roberto Mancini olasz szakvezető - aki1993 és 1995 között együtt játszott a Sampdoria színeiben Marco Rossival - arról beszélt a sajtótájékoztatóján, hogy mivel győzelmi kényszerben vannak, nyilvánvalóan támadólag akarnak fellépni, ugyanakkor nagyon figyelni kell majd a védekezésre is, mert 70 ezer néző előtt a magyarok is nyerni akarnak. Szerinte tanítványainak gyorsabban és agresszívabban kell futballozniuk, mint azt pénteken az Anglia ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés első félidejében tették. Fontosnak nevezte még a lehetőségek kihasználását.

"A négyes döntőbe jutás jó visszajelzés lenne, főleg a fiataloknak"

- összegzett Mancini, aki azt is közölte, hogy ezt a csatár Ciro Immobile nélkül kell kivívni, ő Olaszországban maradt, mert bár felépült sérüléséből, nem akarták megkockáztatni a szereplését.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 6. (utolsó) forduló:
Magyarország–Olaszország, Puskás Aréna 20.45
Anglia-Németország, London 20.45

A csoport állása:

 Magyarország 5 3 1 1 8 3 10
 Olaszország 5 2 2 1 6 7 8
 Németország 5 1 3 1 8 6 6
 Anglia 5 0 2 3 1 7 2
labdarúgásOlaszországválogatottmagyar válogatottNemzetek Ligája

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés