Hirdetés

Piros-fehér-zöldben imádkoznak a papok

2022.09.22. 12:35

Piros-fehér-zöldben imádkoznak a papok
(Fotó: Magyar görögkatolikusok/Facebook)

Isten megsajnálta az embereket és közéjük dobta a labdát - írja Tamás atya.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken este (20.45) elérheti alapvető célját, a bennmaradást, de akár a csoportelsőséget is megszerezheti németországi vendégjátékán a Nemzetek Ligája A divíziójának utolsó előtti fordulójában. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a júniusi első négy találkozóján hét pontot szerzett és egy ponttal előzi meg pénteki ellenfelét, míg az olasz csapatot kettővel, a kétszer legyőzött angolokat pedig öttel. 

Érzik a tét nagyságát a magyar görögkatolikus papok is, akik nemcsak egyszerű szurkolással segítenek a magyar válogatottnak, hanem imával is. Szabó Tamás atya gondolatait a közösségi oldalon osztották meg.

Hat nap alatt megteremtette az Úristen a világot, s a hetedik napon megpihent, az ember bűnbeesett, s kiűzetett a paradicsomból...

Ám Isten megsajnálta az embereket és közéjük dobta a labdát!!!! Azóta elviselhető az élet itt a földön.

De komolyra fordítva a szót: legnagyobb istenérveink egyike a labda, melyet pusztán evolúcióval megmagyarázni lehetetlen.

A homo ludens, a játékos ember, aki az Isten képére teremtve, megtapasztalja a játék és a közösség örömét, az örökélet előízét.

A játékban ott a szabadság. A játék egy nagy demonstráció arról, hogy az ember több, mint aminek látszik. Játszik, s közben tanúságot tesz arról, ami jó, ami szép, ami igaz, ami az életben isteni.

A magyarok a Nemzetek Ligája első kiírását még a harmadik vonalban, azaz a C divízióban kezdték, aztán az átszervezés hatására kerültek a másodosztályt jelentő B divízióba, ahol csoportjukat megnyerve az élvonalba jutottak. Bár az ellenfelek ismeretében a sorsolás után még minimálisnak tűnt az esély rá, de az élvonalbeli szereplés egyben azt is jelentette, hogy most először a sorozat trófeájáért is harcba szállt Rossi együttese, mivel az A divízió négy csoportgyőztese küzdhet majd meg a végső diadalért a 2023 júniusában sorra kerülő négyes tornán.

Ami viszont az A divíziós szerepléssel járó legfontosabb előny, hogy igen jó esélyt kínál az Eb-pótselejtezős részvételre, ha a magyar válogatott jövőre lemaradna a kijutást jelentő első két helyről a hagyományos selejtezősorozatban, a pótselejtező 12 csapatos mezőnye ugyanis a Nemzetek Ligája alapján alakul ki. Ha az élvonal 16 csapatából legalább 12 kijut a hagyományos selejtezősorozatból az Eb-re, akkor a maradék négy lemaradó együttes mindenképpen pótselejtezős lesz, erre pedig igen jó esély van.

labdarúgásválogatottgörögkatolikusNemzetek Ligája

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés