Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az öt legesélyesebb csapat a Bajnokok Ligájában

| 2022. 10. 04. | 15:50:00
XXX
Az öt legesélyesebb csapat a Bajnokok Ligájában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csoportkörrel útjára indult a Bajnokok Ligája és már most megy a találgatás, melyik csapat győzhet idén. Cikkünkben összeszedtük azokat a csapatokat, akik a különböző fogadóirodák szerint a legnagyobb eséllyel nyerhetik meg a legrangosabb európai kupasorozatot.

Szerencsére nem egy nagyon szerteágazó dologról van szó, a különböző bukik nagyjából hasonlóan látják az esélyeket. Gondolok itt arra, hogy például a Betfair vélemények megegyeznek azzal, amit a többi oldalon láthatunk.

Lássuk, mely csapatokat favorizálják a különböző irodák ebben az évben!

Manchester City

Évek óta vágynak a trófeára, amelyet két évvel ezelőtt könnyedén meg is szerezhettek volna. A döntőig viszonylag simán meneteltek, ott azonban az esélytelenebbnek kikiáltott Chelsea megállította őket. Pep Guardiola csapata tavaly is próbálkozott, akkor az elődöntőben a későbbi nyertessel szemben buktak el, pedig a meccs már a kezükben volt.

Mellettük szól, hogy évek óta a csapat magja egyben van, és a katalán mester minden évben apróbb változtatásokat eszközöl. Ez az apróbb változtatás idén Erling Haaland megszerzése volt, a norvég gólgép pedig hatalmas vétel volt, egyelőre megállíthatatlan.

Paris Saint-Germain

Szintén egy olyan együttesről beszélünk, akik már nagyon régóta vágynak arra, hogy trónra kerüljenek, mindezidáig azonban ez nem sikerült. A párizsiak is arról híresek, hogy semmi nem jelenthet akadályt, megszereznek bárkit, a pénz nem jelent problémát.

Így állhatott össze egy Messi – Neymar – Mbappé trió, amelyről azt tartották, hogy lehetetlen lesz tartani őket. Tavaly még csikorogtak a fogaskerekek, idén azonban szárnyalnak. Új edzőt kaptak, Christoph Galtier lehet az, aki végül eléri Nasser Al-Khelaifi célját, amit a milliárdos már oly régóta hajszol…

Bayern München

Minden évben ott vannak az esélyesek között, 2020-ban, a koronavírus évében meg is szerezték az elsőséget. Szintén egy olyan együttesről beszélünk, amely évek óta egyben van, a világ egyik legtehetségesebb edzője ül a kispadon, illetve számos világklasszis rohangál a pályán. Ellenérvünk is van azonban: Robert Lewandowski távozása. A lengyel csatár hosszú éveken át a legnagyobb húzónév volt a bajorok csapatában, azonban a nyáron úgy döntött, karrierje utolsó részét már nem itt akarja tölteni, hanem Barcelonában. A távozás a Bajnokok Ligája eddig lejátszott meccsein nem igazán látszik, azonban a bajnokságban igen, a bőrgatyások már négy forduló óta nyeretlenek, a hétvégén elszenvedték első vereségüket is.

Real Madrid

Természetesen itt van a tavalyi címvédő. A királyi gárdáról tavaly sem gondolták, hogy nyerhetnek, és idén is vannak hangok, akik szerint még egyszer ilyen szerencséjük nem lehet, mint az elmúlt szezonban. Egyeseknek szerencse, másoknak pedig kemény, kitartó munka, alázat és küzdeni akarás. Tény, hogy számtalanszor voltak reménytelen helyzetben, de valahogy mindig visszajöttek, volt, amikor a szakadék széléről kapaszkodtak vissza. Kellett ehhez egy fantasztikus Karim Benzema, aki – ha van igazság a futballban – idén meg fogja kapni az Aranylabdát. Ő lett a torna gólkirálya, de góljai csak egy részét képezték hihetetlen játékának, csapatkapitányhoz méltó teljesítményt tett le az asztalra.

Liverpool

És még szép, hogy az esélyesek között kell emlegetni a tavalyi ezüstérmest, Jürgen Klopp együttesét is. A Liverpool magabiztosan menetelt a döntőig az elmúlt évben, ott is talán jobban játszott, mint a Real Madrid, ám a kapu előtt nem volt szerencséjük, és így rúgott gól nélkül maradtak. És egy ezüstéremmel a tarsolyban. Klopp mester csapatának nem jól indult az év, a bajnokságban sok pontot szórtak már el, és a Bajnokok Ligájában is volt már egy kínos vereségük a Napoli ellen.

Ettől függetlenül komolyan kell velük számolni, mert az európai futball talán legjobb edzője egy kivételes társaság élén dirigál, ami nem sejtet sok jót az ellenfelek számára.

További esélyesek

Nem árt megemlíteni idén az FC Barcelona együttesét. A katalán fővárosban komoly építkezés zajlik, előbb az elnök személye változott, majd jött egy új edző is, Xavi személyében, a nyár folyamán pedig jelentős erősítések érkeztek, úgy, mint a feljebb már emlegetett Robert Lewandowski, a Leeds brazil üdvöskéje, Raphinha, vagy Jules Koundé, a francia válogatott betonkeménységű hátvédje.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés