Hirdetés

Négyet kapott a Kisvárda Újpesten

MTI

2022.10.01. 16:40

Négyet kapott a Kisvárda Újpesten
Fotó: kisvardafc.hu

Zsinórban ez a harmadik vereség volt.

Hirdetés

Hirdetés

Nagyarányú vereségbe szaladt bele a Kisvárda a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának első szombati mérkőzésén. A vendégek 4-0-ra kaptak ki az Újpest otthonában. 

A legutóbb ezüstérmes hazai csapat sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el az élvonalban. A találkozót eredetileg Kisvárdán rendezték volna, de a Várkerti Stadionban elhasználódott a gyep, ezért a piros-fehérek a pályaválasztói jog felcserélését kérték.

Egyértelműen az Újpest kezdte jobban és lendületesebben a találkozót, a technikai hibák azonban eleinte megakadályozták a nagyobb helyzetek kialakulását. A játékrész derekán a vendégeknek is volt néhány ígéretes akciójuk, de a lövések rendre elkerülték a kaput. Bő félóra elteltével a lila-fehérek jutottak vezetéshez egy öngóllal: a felszabadítani akaró Vranjanin találta el nagyon szerencsétlenül a labdát. A fővárosiak lendületbe jöttek - Csoboth volt különösen elemében - és kifejezetten veszélyesen futballoztak a szünet előtti percekben, így Goure duplájával jószerivel el is döntötték a három pont sorsát az első félidőben.

A folytatásban a Kisvárdán a hármas csere sem segített, ugyanúgy a nagy kedvvel futballozó Újpest akarata érvényesült, ráadásul az 59. percben Kovacic utolsó emberként szabálytalankodott, így kiállította őt a játékvezető. A hazaiaknak tíz perc sem kellett, hogy emberelőnyben is betaláljanak, 4-0 után pedig mindkét csapat gyakorlatilag már csak a lefújást várta. Nem sokkal a vége előtt a szintén utolsó emberként szabálytalankodó Ötvöst is leküldte a pályáról a bíró, így a vendégek kilenc emberrel fejezték be a mérkőzést.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Újpest FC-Kisvárda Master Good 4-0 (3-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1984 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Vranjanin (31., öngól), Goure (36., 45+1.), Simon K. (68.)
piros lap: Kovacic (59.), Ötvös (93.)
sárga lap: Diaby (18.), illetve Vranjanin (20.), Camaj (30.), Navratil (73.)
Újpest FC: Nikolic - Szabó B., Diaby, Csongvai, Antonov - Mack, Onovo (Boumal, 81.) - Simon K. (Varga Gy., 81.), Katona (Ljujic, 69.), Csoboth (Lahne, 69.) - Goure (Tallo, 75.)
Kisvárda Master Good: Hindrich - Gey, Vranjanin, Kovacic, Matheus Leoni - Asani (Navratil, 70.), Ötvös, Karabeljov (Melnyik, a szünetben), Makowski (Vida, a szünetben) - Mesanovic (Ilievski, 80.), Camaj (Lucas, a szünetben)
labdarúgásKisvárda Master Good

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés