Hirdetés

A bajnoktól kapott ki a Kisvárda

MTI

2023.05.06. 21:41

A bajnoktól kapott ki a Kisvárda
Fotó: MTI, Illyés Tibor

Egy félidő alatt három gólt kaptak.

Hirdetés

A már bajnok Ferencváros hazai pályán 3-0-ra győzött a Kisvárda ellen május 6-án a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában.

A zöld-fehérek pénteken, a Kecskemét vereségének köszönhetően játék nélkül szerezték meg történetük 34. bajnoki elsőségét.

OTP Bank Liga, 30. forduló
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 3-0 (0-0)
Groupama Aréna, 13 133 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Pászka (49.), Lisztes (52.), S. Mmaee (63.)
sárga lap: Navrátil (36.), Kovacic (55.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Pászka - Baráth P., Gojak (Esiti, 80.) - Zachariassen (Lisztes, a szünetben), Marquinhos (Sagal, 63.), Traoré (Mercier, 75.) - Owusu (R. Mmaee, a szünetben)

Kisvárda Master Good: Hindrich - Hej, Kovacic, Jovicic, Leoni (Alic, 63.) - Melnyik, Lucas (Karabeljov, 56.) - Navrátil, Spasic (Ilievski, 78.), Camaj (Vida, 78.) - Mesanovic

Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, és korán vezetést is szerezhetett volna, de az Újpest ellen duplázó Amer Gojak fejesgólját les miatt érvénytelenítették. A zöld-fehérek komoly nyomás alatt tartották riválisukat, a Kisvárda gyors kontrákkal próbált veszélyeztetni, viszonylag kevés sikerrel.

A fordulást követően a Ferencváros gyorsan eldöntötte a három pont sorsát, a 49. percben az előrehúzódó Pászka Lóránd fejelt közvetlen közelről a hálóba, majd az 52. percben, egy hasonló akció végén, a szünetben csereként pályára lépő, 18. születésnapját ünneplő Lisztes Krisztián lőtt a hálóba. Előbbi először volt eredményes a Ferencváros színeiben, utóbbi pedig továbbra is remek formában van, az utóbbi hat bajnokin már ötödször volt eredményes.

Nem sokkal később a védő Sammy Mmaee is betalált, a Ferencváros pedig ezen kívül is számos gólhelyzetet kidolgozott, Dibusz Dénes szinte munka nélküli volt ezen a találkozón.

 

ftcferencvárosKisvárda

Hirdetés

Hirdetés