Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozta a kötelezőt a Kisvárda

| 2023. 05. 20. | 00:31:00
A kevés helyzetét jól használta ki a hazai csapat.
Hozta a kötelezőt a Kisvárda
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az OTP Bank Liga 2022-2023-as idényének utolsó hazai NBI-es bajnoki mérkőzését vívta május 19-én, pénteken este a Kisvárda Master Good labdarúgócsapata a Várkerti Stadionban. A 32. fordulóban az ellenfél a már az élvonaltól búcsúzó Vasas gárdája volt, így a vendégeknek gyakorlatilag tét nélküli volt a találkozó, míg a tabella 6. pozíciójában tanyázó szabolcsi piros-fehérek feljebb már nem léphettek, de lentebb még csúszhatnak, ezért ezen a mérkőzésen mindenképpen be kellett gyűjteniük a három pontot. 

A 3. percben az első ordító gólhelyzetet a vendégek hagyták ki. A kapu elé balról ívelt labdát az ötösről a felső kapufára rúgta a Vasas támadója, a kapufáról a labda a gólvonalon kívülre pattant, onnan szabadítottak fel a hazaiak. Az első percek vendégfölényt hoztak, a pirosmezesek nemegyszer csak keresték a labdát a pontosan passzolgató fővárosiak között. Újabb helyzetük az első 10 percben azonban már nem volt. Igaz a Várdának sem, akik fokozatosan jöttek be a meccsbe és vált kiegyenlítetté az egyébként jóiramú mérkőzés. A félidő közepére alábbhagyott a lendület, mindkét csapat játékosai sokat hibáztak.

Változatosságot két Vasas-szöglet jelentett, amelyek ha helyzetet nem is hoztak, de a második egy lehetséges büntetős VAR-vizsgálatot igen. De a videóbíró nem látott tizenegyest érő szabálytalanságot. Ez a momentum felrázta a Várdát, lendületbe jöttek a hazaiak, amit egy 23 méterről megeresztett kapura tartó lövés, valamint enyhe mezőnyfölény jelzett.

Az első nagy hazai helyzetig a 33. percig kellett várni, akkor a jobb oldalról érkezett beadásra Ilievski pontosan érkezett, de a labdát 8 méterről a kapu fölé perdítette.

A félidő végére felvette a ritmust a Vasas, és sorra vezette a támadásokat, majd a 39. percben Berecz révén meg is szerezte a vezetést. Egy szép támadás végén a balról érkező beadás a kapu előtti kavarodásban Berecz elé került, aki 9 méterről elemi erővel lőtt a kapu közepébe. (0–1).

Igyekezett újítani a hazai csapat, és a 43. percben egy támadásból felszabadítás közben Szivacski és Mesanovic kontaktjából utóbbi esett össze a tizenhatoson belül. Az esetet Andó-Szabó visszafújta, percekig tartó VAR-vizsgálat következett, majd kikocogott a VAR-monitor elé. Büntető, Szivacski pedig sárgát kapott. A tizenegyest Mesanovic a jó irányba vetődő kapus keze előtt a bal alsóba lőtte. (1–1).

A második játékrészben az az első támadásukból vezetést szereztek a várdaiak. A 47. percben Leoni egy mesterien pontos passzból 3 méterről bevágta a Várda második gólját. (2–1)

Ez a találat volt a Kisvárda 200. NBI.-es gólja. A gól után kifejezetten jóiramú, pörgős, de sok szabálytalansággal tarkított mérkőzést láthatott a közönség. A félidő közepén egy beadásból 12 méterről Novothny fejelt nem sokkal a jobb kapufa mellé. A hazaiak átadták a területet, és a védekezésre, majd az ebből indított kontrákra összpontosítottak. A találkozó utolsó harmadában a Várda az eredmény tartására rendezkedett be, de azért villant néha a csapat. A 83. percben Spasic fejelt 10 méterről kevéssel a jobb kapufa mellé. Összességében a hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés