Hirdetés

Egy lépésre van a boldogság a magyarok számára

2015.10.07. 17:55

Egy lépésre van a boldogság a magyarok számára

Feröer-szigetek ellen játszik a válogatott.

Hirdetés

Hirdetés

Amennyiben a magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön legyőzi a Feröer-szigetek csapatát, akkor Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában legrosszabb esetben is a harmadik helyen végez, így legalább pótselejtezőt játszhat az Eb-részvételért.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese jelenleg három ponttal előzi meg a negyedik finn csapatot, azaz a feröeriek felülmúlásával minimum megmarad ez a különbség az utolsó, vasárnapi forduló előtt. Márpedig az egymás elleni eredmények figyelembevételével - a magyarok mindkétszer nyertek a finnek ellen - ez behozhatatlan lenne.

A biztos részvételt jelentő első két hely sorsa is eldőlhet az utolsó előtti fordulóban. Ehhez a listavezető északíreknek nyerniük kell hazai pályán a tavaly világbajnoki nyolcaddöntős, ugyanakkor jelenleg nyeretlenül sereghajtó görögök ellen, de akkor is kijutnak a franciaországi kontinensviadalra, ha a mögöttük négypontos hátránnyal harmadik magyarok nem győznek a Feröer-szigetek ellen. A magyarokat három ponttal megelőzve második románok akkor válnak Eb-résztvevővé, ha több pontot szereznek a vendég finnek ellen, mint a Storck-csapat a feröeriek ellen.

A magyar-román összevetésben a pontazonosság a magyaroknak kedvezne az egymás elleni eredményeknek köszönhetően, mivel Bukarestben 1-1, Budapesten pedig 0-0 született. Ez azt jelenti, hogy akár a második helyre is előreléphetnek Dzsudzsákék, amennyiben a Groupama Arénában begyűjtik a három pontot, s a románok kikapnak a finnektől.

Eb-selejtező, F csoport, a 9. forduló csütörtöki programja:
Magyarország - Feröer-szigetek, Groupama Aréna 20.45
Észak-Írország - Görögország, Belfast 20.45
Románia-Finnország, Bukarest 20.45

10. forduló, október 11.:
Görögország-MAGYARORSZÁG, Pireusz 18.00
Feröer-szigetek - Románia, Torshavn 18.00
Finnország - Észak-Írország, Helsinki 18.00

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés