Hirdetés

Egyre közelebb kerül Franciaország

2015.10.09. 17:02

Egyre közelebb kerül Franciaország

A magyarok a legjobb harmadikok is lehetnek. Vagy másodikok a csoportban.

Hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott akár az egyenes kvalifikációt jelentő második helyet is megszerezheti Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, amennyiben az utolsó, vasárnapi fordulóban több pontot szerez Görögország vendégeként, mint az előtte álló Románia a Feröer-szigeteken.

A második románok - csütörtöki döntetlenjük után - mindössze egyetlen ponttal előzik meg Bernd Storck szövetségi kapitány csapatát, amely a harmadik helynél már nem végezhet rosszabb pozícióban, ezáltal legalább pótselejtezőt játszhat majd, hogy kijusson a franciaországi kontinensviadalra. Az egymás elleni eredményeknek köszönhetően - Bukarestben 1-1, Budapesten 0-0 lett - az is elég a magyaroknak az előzéshez, ha egy pontot szereznek Pireuszban, míg a románok kikapnak Tórshavnban.

A csoport harmadik meccsén a már biztos Eb-résztvevő északírek Finnországba látogatnak.

Amennyiben Magyarország harmadik marad, akkor nem számít, milyen eredményt ér el a tavaly világbajnoki nyolcaddöntős, a csoportban viszont biztosan utolsóként záró és jelenleg nyeretlen görögök vendégeként. A sereghajtó elleni eredményeket a harmadik helyezettek összevetésénél ugyanis nem veszik figyelembe. A legjobb szintén pótselejtező nélkül kijut az Eb-re, s ezen a tabellán jelenleg a magyarok állnak az élen.

A labdarúgó Eb-selejtező F csoportjának 10., utolsó fordulója (vasárnap):
Görögország-MAGYARORSZÁG, Pireusz 18.00
Feröer-szigetek - Románia, Tórshavn 18.00
Finnország - Észak-Írország, Helsinki 18.00

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés