Nemzetközi viadal a Bemben

2015.12.02. 15:58

Női utánpótlás röplabdatornát rendeznek december 4. és 6. között Nyíregyházán.

Hirdetés

Hirdetés

Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, egyben a nyírségi megyeszékhely polgármestere szerdán sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a sportág egyik legrégebbi és legrangosabb utánpótlásversenyét 22. alkalommal szervezi meg az önkormányzat támogatásával a helyi Móricz Zsigmond Általános Iskola.
Moravszki Gyuláné, az intézmény testnevelő tanára elmondta, szlovák, román és lengyel csapatok mellett Székesfehérvárról, Kecskemétről és Békéscsabáról érkeznek egyesületek, valamint a Vasas, az MTK és a Nyíregyházi Sportcentrum együttesei is pályára lépnek. A testnevelőtanár megjegyezte, bár a Nyíregyháza az idén is résztvevő szlovák Stropkov ellen 2014-ben elveszítette a döntőt, a nyírségi csapat a torna történetének legsikeresebb együttese, amely eddig tizenhétszer diadalmaskodott.
Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a Magyar Röplabda Szövetség korábban tett vállalása szerint minden évben tíz százalékkal több utánpótláskorú versenyző lesz, ez pedig ebben az évben is megvalósul.
A torna két napja alatt harminckét mérkőzést láthat a közönség, a csapatokat négy hármas csoportban kezdik a küzdelmeket.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még