Hirdetés

Magyarországon koncertezik az elektronikus popzene guruja

2016.03.16. 13:27

Magyarországon koncertezik az elektronikus popzene guruja

Lenyűgöző show-t ígérnek a szervezők.

Hirdetés

Jean-Michel Jarre, az elektronikus popzene történetének egyik legsikeresebb dalszerző-előadója Electronica című világkörüli turnéja keretében november 10-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. 

Az új élő show a kétrészes Electronica című albumot mutatja be  lenyűgöző látványvilággal, a legmodernebb digitális technológiával.

A műsorban Jarre kultikus albumairól, köztük az Oxygene-ről és az Equinoxe-ról is válogat. 

Az idén 68 éves Jean Michel Jarre több mint négy évtizedes eddigi pályafutása során húsz stúdióalbumot készített, köztük a szintetizátorzene alapműveként számon tartott, 1976-ban kiadott Oxygene-t, a két évvel későbbi Equinoxe-ot, a Magnetic Fieldset (1981), vagy az állatkertek hangjait megidéző Zoolook-ot (1984). Albumaiból eddig több, mint 80 milliót adtak el, az európai popelőadók közül először lépett fel Kínában 1981-ben. Rendkívül sikeres zenei pályafutása során háromszor (1986, 1989, 1991) kapott Grammy-díjat a new age kategóriában, lemezei az elektronikus zene számos előadójára volt hatással, köztük a Daft Punk-ra, az Air-re, Moby-ra és a Chemical Brothers-re. Környezetvédő, humanitárius aktivistaként is ismertté vált.

Magyarországon először 1993-ban a Népstadionban adott koncertet, legutóbb 2010-ben a Papp László Budapest Sportarénában; az idén novemberi lesz a hatodik itteni fellépése.

Hirdetés

Hirdetés