Hirdetés

Helló, Dolly! - Détár Enikővel

A hétvégén Kisvárdán játsszák a világhírű musicalt

Szabolcsihír

2016.07.12. 16:11

Helló, Dolly! - Détár Enikővel
Turay Ida Színház

Wilder – Stewart – Herman darabját a fővárosi Turay Ida Színház társulata adja elő. Dolly szerepében Détár Enikő.

Hirdetés

Hirdetés

A Kisvárdai Várszínházban július 16-án este nyolckor kezdődik a fővárosi Turay Ida Színház társulatának előadásában a világhírű Helló, Dolly! című musical. A címszerepben Détár Enikő, de a színpadon láthatjuk még a többi között Verebes Istvánt – aki egyben rendezője is a produkciónak – Bódi Barbarát, Király Kittit és Boros Zoltánt, a zenei vezető: Berkes Gábor.

A darabról: mrs. Dolly Levi férjszerzési praktikái állnak a “zenés vígjáték” középpontjában. Dolly mindent – sőt, még annál is többet – megtesz, hogy becserkéssze a gazdag Horace Vandergeldert. Sajátja mellett Dolly mások szerelmi életét is szívén viseli.

A gyönyörű, fiatalon özvegyen maradt Molloyt Vandergelder titkárával, Corneliusszal, ez utóbbi munkatársát, Tuckert pedig Molly segédjével próbálja összeboronálni – s nem utolsósorban még a harcművész Ambrose Kempernek is kerít valakit: Vandergelder unokahúgát, Ermengarde-t. Dolly és a fiatalok kalandokkal és leendő férjekkel teli útja során eljutunk New York-ba, ahol az egész társaság a város legelőkelőbb éttermébe, a Harmonia Gardensbe érkezik. Itt szólal meg a musicalirodalom egyik legismertebb dala, a Hello, Dolly.

A darab világhírre Barbara Streisand feledhetetlen játékával tett szert, a filmet 1969-ben – lassan közel 50 éve - forgatták, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés