Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatal zseni koncertezik Nyíregyházán

| 2016. 10. 24. | 10:25:00
Szertelen, lendületes, könnyed, egy lelki akkumulátortöltő.
Fiatal zseni koncertezik Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, 2016-ig több mint ezer fellépése volt Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajt és a hangszert. Egy koncert kékben című műsorát közel 30 ezren nézték meg szerte Európában. „Bachalley” projektjében, a világon először a művészi paletta két talán legtávolabbi végét kapcsolta össze, Bach fúgáit és a StreetDance-t.

Hangversenyein nem csak varázslatos játékával, de a zenetörténet izgalmas és színes meséivel is rabul ejti közönségét. Hét szólóalbuma jelent meg. 


A hangversenyen megelevenedik az idén 260 éve született Mozart vidám, szertelen, és zseniális világa. Vendégek lesznek még a műsorban a nagy kortárs Beethoven, a szintén évfordulós Liszt Ferenc, és Bach, aki Mozart szerint az egyetlen, akitől végre lehet tanulni valamit. Amadeus a szabadkőművesség eszméjét gyermekien komolyan véve igyekezett hatást gyakorolni a világra, hogy megtörténjen a spirituális alkímia, az emberi nemesedés. A koncert műsora is ezt a gondolatmenetet követi. Az ódon beavatási rítus három lépcsőjén kalauzolja végig a résztvevőket, melyek a Szépség, a Bölcsesség és az Erő, és ha a hangverseny jól sikerül, akkor Amadeus évszázados alkímiája tovább munkálkodik a hallgatókban 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés