Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepel a Pro Musica

| 2016. 10. 20. | 12:43:00
A nyíregyházi kórus betöltötte a 30. évét.
Ünnepel a Pro Musica
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

Nagy ünnep előtt áll a Nyíregyházi Cantemus Kórus. A család másodszülött gyermeke a Pro Musica Leánykar betöltötte harmincadik életévét. 

Már a kórus születése is szép, felemelő volt. 1986-ban a Debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen az alkalomra váratlanul, hirtelen alakult kórus rögtön megnyerte a versenyt és annak Nagydíját is. A váratlan születés valójában mégis hosszú évek munkájának gyümölcse volt.

A Cantemus Gyermekkórusban töltött felejthetetlen évek törvényszerűen vezettek a Pro Musica Leánykar megalakulásához. A sok-sok év alatt sikereken és közös élményeken edződött énekesek nem akarták feladni, új csodákért indultak - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi Szilárd, a kóruscsalád sajtóreferense, aki hozzátette: felsorolni is lehetetlen az eltelt 30 év sikerlistáját, amellyel a nemzetközi zenei életben kiemelt rangot vívott ki Magyarország számára a Pro Musica Leánykar. 

A kórusmuzsika Európa Nagydíja, Bartók-Pásztory-díj, Magyar Örökség Díj, BBC Ezüst Rózsa serleg, nemzetközi kórusversenyek aranyérmei, kórusolimpiai győzelem... 

A jubileumi hangverseny különlegesnek ígérkezik. Szokatlan időpontban, október 29-én szombaton este 10 órakor, szinte éjszakai időben kezdődik a Nyíregyházi Római Katolikus Társszékesegyházban. A szervezők ezzel a rendhagyó időponttal is szeretnék jelezni, nem mindennapi hangverseny készülődik.

A Pro Musica Leánykar mostani énekesei mellé csatlakoznak a kórus régi tagjai is, hogy együtt a közönséggel ünnepelhessék ezt a szép évfordulót. 

A hangverseny mottóját Kocsár Miklós, Fodor András költeményére komponált gyönyörű művéből kölcsönözték: „Éjfélre jár... csak az út sejti hova megyünk." A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket, akiknek reményeik szerint felejthetetlen élményben lesz részük az ünnepi hangversenyen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés