Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újbor, liba, táncház

| 2016. 11. 08. | 14:25:00
Márton napot tartanak a múzeumfaluban.
Újbor, liba, táncház
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt tartja a mondás, hogy aki Márton napján libát eszik, egész évben nem éhezik. Nos, erről a Sóstói Múzeumfaluban is gondoskodnak majd: újborral, libás ételekkel, táncházzal várják az érdeklődőket november 12-én, szombaton. A Márton-napi vigasság délelőtt délelőtt 10-kor kezdődik. Lesz libaszépségverseny, lámpás felvonulás és táncház.

Ovisok is fellépnek

„Itt a libatolvaj!” címmel óvodások műsorát láthatja a közönség fél 11-től, majd a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékeinek néptánc-bemutatóját. A Mandala Dalszínház a Ludas Matyi című darabból ad elő részleteket. Fél 1-kor kezdődik az istentisztelet a református templomban, délután a Szeredás Népzenei Együttes interaktív dramatikus játéka a vásári csepűrágók és cirkuszi mutatványosok világába kalauzolja a közönséget.

Lámpás felvonulás

A felnőttek ügyességi versenyeken mérhetik össze tudásukat, illetve kipróbálhatják azokat a kalákamunkákat, amelyeket régen az évnek ebben a szakaszában végeztek a falusiak. A gyerekek libás mécsestartókat készíthetnek, amelyek fényénél felvonulást rendeznek. A napot táncházzal zárják.Az Újlétai uradalmi magtárában Lauber Laura és Kurinszky Márk segítségével délután 4-től a gyerekek ismerhetnek meg táncos népi játékokat, majd 5-től az idősebbek sajátíthatnak el nyírségi táncokat. A talpalávalót a Bürkös zenekar húzza, ameddig a kompánia bírja.

A libaszépségversenyre szépséges libák és gazdáik jelentkezését várják. Információ: 06-42-479-704

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés