Hirdetés

Hirdetés

Kiváló boros program lesz Miskolcon

borsodihir.hu

2017.05.11. 08:40

Kiváló boros program lesz Miskolcon

Étel, ital, jó zene!

Hirdetés

A Miskolczi Borbarátok Társasága a Miskolc város napja ünnepségsorozathoz csatlakozva hatodik alkalommal rendezi meg az Avasi Borangolást. Európában egyedülálló módon Miskolc város szívében, az Avas hegy északi oldalában több mint 800 pince és borház helyezkedik el. Ezek nem ritkán 300–400 évesek. Itt található a város két emblematikus építménye az Avasi kilátó, valamint a középkori Avasi Református templom a hozzá kapcsolódó műemlék temetővel.

A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott több mint 55 borászat gondoskodik. A finom ételeket a város neves vendéglői tálalják az Avas több pontján és az Avas-tetőn a kilátó melletti Avasi-ligetben kialakított Gasztro Placcon.

Május 13., 12-től 23 óráig.

A hangulatot több mint 26 igazi mulatós „pince” zenekarok és zenész pezsdítik fel. Sebestyén Márta, Gryllus testvérek koncertjével kezdünk május 12-én, de itt lesz a Borra-Való, Singas Project, Mintha, Áll-A-Tok és Szombat este a P-Mobil zárja a programot. Várnak mindenkit több mint 35 nyitott pincében és helyszínen, ahol kicsik és nagyok, szomjasok és éhesek mintegy 48 programból válogathatnak a város szívében a Szent György hegyen.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés