Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt a Panyolafeszt programja

| 2017. 07. 25. | 17:24:00
A falu, ahol megáll az idő.
Itt a Panyolafeszt programja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden év augusztusában van három nap, ami az ország keleti felében és csücskében élők életében csak Panyoláról szól. Mert Panyolát mindenki kedveli, szereti, a szó hallatán mosolyra húzódik szánk. Ez az a falu, ahol megállt az idő, ez az a hely, ahol immáron 12. alkalommal rendezik meg a PANYOLAFESZT-et. 12 esztendővel ezelőtt falunapot helyettesítő programként hívta életre a rendezvényt a település jelenlegi polgármestere, Muhari Zoltán vezetésével egy civilekből, lelkes fiatalokból álló csapat, akik szívügyükként tekintettek és tekintenek az apró falucska jelenére és jövőjére. Kezdeményezésük olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy

a fesztivál évről évre egyre több és egyre messzebbről érkező látogatót fogadott, fiatalok tértek, térnek vissza, és nem csupán fesztiválozni, hanem panyolai lakossá válva is.

Mert ők abba a világba vágynak, „amit az ember álmodik magának…”, ez a falucska pedig tárt karokkal fogadja az itt letelepülni vágyót. Hol is találna az ember még egy olyan helyet a nagyvilágban, amelyet három folyónk, a Tisza, a Szamos és a Túr határol, ahol szabadon, töltésmentén terem a nagyanyáink korát idéző szilvalekvár és a világhírű panyolai pálinka alapanyaga, az igazi „nemtudom szilva”, ahol a kétkezi munka még büszkeséggel tölti el az embert, ahol nem szükséges biopiacokat látogatni, mert a kertbe lépve csemegézhetünk saját magunk által termesztett, éltető finomságainkból. Ez mind Panyola, ők már bizonyítottak, hogy így is lehet!

A megszokott igényes kulturális programokhoz idén új elemként a Helyi Értékek bemutatását tűzték ki célul, de nem csak öncélúan Panyola település helyi értékeit, hanem megyénkből meghívott 10 település is bemutathatja saját értéktárát. Erről augusztus 5- én eszmét is cserélnek. Szintén újdonság, hogy 0. nappal bővítették a programot, hiszen az idelátogatók már csütörtökön elkezdik a település benépesítését.

www.panyolafeszt.hu

Facebook ITT

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés