Hirdetés

Hirdetés

Népszerű írót várnak Nyíregyházára

Szabolcsihír

2017.11.22. 10:01

Népszerű írót várnak Nyíregyházára
Grecsó Krisztián Fotó:

Ismét megterítik a Művészasztalt.

Hirdetés

Grecsó Krisztián lesz a nyíregyházi Művészasztal vendége november 23-án. A népszerű kortárs író különleges est keretében lép fel a MŰvész Stúdióban, a beszélgetést az írásaiból alkotott jelenetek illusztrálják.  

A programsorozat keretében az idén két, jövő tavasszal három alkalommal olyan élvonalbeli magyar írókat látunk vendégül Nyíregyházán, akiknek munkássága a színház világához is köthető – avatott a részletekbe Kováts Judit.

A rendezvény háziasszonya emlékeztetett arra, hogy a Művészasztal a VIDOR Fesztiválon, augusztus 31-én debütált, Boldizsár Ildikó író, mesekutató, meseterapeuta volt a vendégünk, zsúfolásig telt ház előtt.

A második rendezvény vendége Grecsó Krisztián lesz november 23-án, csütörtökön 17 órától a MŰvész Stúdióban, az est fő témája a népszerű kortárs író műveiben vissza-visszatérő motívum: a család. A beszélgetés közben színművészek tolmácsolásában megjelenítik Grecsó Krisztián alakjait, műveiből Sediánszky Nóra dramaturg alkotott jeleneteket.

A műsor címe: Nem ereszt…

  • Vendég: Grecsó Krisztián író
  • Beszélgetőtárs: Nagy Zsuka költő
  • Háziasszony: Kováts Judit író
  • Dramaturg: Sediánszky Nóra
  • Közreműködők: Kosik Anita, Pregitzer Fruzsina, Tóth Zolka színművészek, Karap Zoltán (gitár) és Kováts Dénes
  • helyszín: Nyíregyháza, Bethlen G. u. 14.
GRECSÓ KRISZTIÁN, író, költő, újságíró, szerkesztő, napjaink egyik legolvasottabb kortárs szerzője, a magyar irodalom markáns alakja, különböző típusú és tematikájú estjei, olvasó-találkozói rendre telt ház előtt zajlanak.
Szegváron született 1976-ban, ahol az idén Díszpolgár címet kapott.
Jelenleg Budapesten, Újlipótvárosban él.
Korábban a Bárka folyóirat szerkesztője, a, Nők Lapja vezető szerkesztője, a Szépírók Társasága alelnöke. Jelenleg (2009-től) az Élet és Irodalom próza rovatának szerkesztője.
A Pletykaanyu c. kötetével (2001) robbant be az irodalomba.
Alkotó munkásságát számos díjjal ismerték el.

A várható nagy érdeklődés miatt a szervezők kérik, mivel a MŰvész Stúdió befogadó képessége korlátozott, az érdeklődők regisztráljanak az eseményre, amellyel biztosíthatják helyüket. Aki szeretne jelen lenni az eseményen, írjon e-mailt a avpmuhely@gmail.com címre, írja meg nevét, a foglalandó székek számát. Egy névre maximum 4 hely foglalható! A regisztráció nélkül érkezőket csak szabad hely függvényében tudják beengedni.

 

NyíregyházaGrecsó KrisztiánMŰvészasztal

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés