Hirdetés

Közel hétszáz sportoló verseng

Szabolcsihír

2016.11.15. 09:10

Közel hétszáz sportoló verseng
illusztráció: pixabay.com

Általános és középiskolások csapnak össze Nyíregyházán.

Hirdetés

Hirdetés

Immár hetedik alkalommal rendezik meg november 16-18. között a Megyei Sportnapokat Nyíregyházán. A rendezvénysorozat a.Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK), valamint a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, továbbá több megyei sportszövetség, illetve egyéb szponzorok jóvoltából valósul meg. Az elmúlt években a program nagyon nagy sikerrel valósult meg, hiszen átlagosan közel 40 középiskola több mint 90 csapata versengett három csapat sportágban.

Az egészséges életmód népszerűsítése is cél

Három napon át közel hétszáz sportoló mérkőzik meg egymással. A programnak nyíregyházi középiskolák tornatermei, csarnokai biztosítanak helyszínt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sportnapok célja, hogy a megyei általános és középiskolás fiú és lány röplabda, kosárlabda, labdarúgó csapatok megfelelő körülmények között, színvonalas mérkőzéseket tudjanak játszani.

Szeretnénk, hogy a csapatok megismerjék egymást, népszerűsítjük a folyamatos testmozgást, az egészséges életmódot, valamint a különböző sportágakat. A programra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhelyű középfokú és általános oktatási intézmények női, férfi labdarúgó, röplabda, kosárlabda csapatai jelentkezhettek - mondta el a Szabolcsihírnek Gyulavári Attila Zsolt, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület alelnöke.

A verseny résztvevői Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő általános és középiskolák, diáksport egyesületei, diáksport körei, illetve a megyében működő sportegyesületek, nappali tagozatos diákjai, korosztályi megkötés nélkül, amatőr és igazolt játékosok részvétele egyaránt megengedett.

Közel 30 csapat

Közel 30 csapat jelentkezése érkezett, közel 20 intézményből az alábbi településekről: Nyíregyháza, Ibrány, Mátészalka, Kisvárda, Fehérgyarmat, Nagykálló, Hodász, Újfehértó, Tiszavasvári, stb.

A program:

2016. november 16. (8:00-14:00) Kosárlabda Bajnokság:

NYSZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája  és Kollégiuma (Krúdy Gyula utca 32.)

2016. november 17. (8.00-16:00) Röplabda Bajnokság:

NYSZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Női Bajnokság

(Dugonics utca 10-12.)

NYSZC Bencs László Szakközépiskolája – Férfi bajnokság

(Tiszavasvári út 12.)

2016. november 18. (8:00-16:00) Labdarúgás Bajnokság:

NYSZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Női Bajnokság

(Dugonics utca 10-12.)

NYSZC Bencs László Szakközépiskolája – Férfi bajnokság

(Tiszavasvári út 12.)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés