Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kocsmasport: három hét tobzódás következik

| 2016. 12. 15. | 13:29:00
Kezdődik a kocsmasportok El Clasicója.
Kocsmasport: három hét tobzódás következik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődik a darts-világbajnokság! A nagyszabású népünnepélyt december 15. és január 2. között rendezik meg a londoni Alexandra Palace-ban.

1 millió 650 ezer angol fontot osztanak szét, ami rekordnak számít.

A győztesnek járó 350 ezer font is minden idők legmagasabb pénzdíja a sportágban. A világ legjobb 72 játékosaméri össze tudását. Az első körben három, a másodikban és harmadikban négy, a negyeddöntőben öt, az elődöntőben hat, míg a döntőben hét szettet kell nyerni a győzelemhez. Egy szett megnyeréséhez három leget kell behúzni.

Az abszolút favorit a holland az idén minden nagy tornát megnyerő holland., Michael van Gerwen, aki 2014-ben lett világbajnok, az utóbbi két vb-n azonban betlizett. Az elődöntőig viszonylag könnyű lehet az útja, ott azonban találkozik a 16-szoros világbajnok Phil Taylorral, az ötszörös győztes Raymond van Barnevelddel vagy a két vb-címmel büszkélkedő Adrian Lewis-szal. A másik ágon várja a csatákat a kétszeres címvédő Gary Andersont. A skót idén nem mutatott kirobbanó formát, de sosem szabad leírni, mert kötélből vannak az idegei.

A darts-világbajnokságot a Sport TV közvetíti!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés