Hirdetés

Hirdetés

Világbajnok partnere volt a nyíregyházi teniszező

2017.08.03. 15:13

Világbajnok partnere volt a nyíregyházi teniszező
Federer és Fusovics Gotó: Facebook

Zürichben zajlott a találkozó a valaha volt legjobbal.

Hirdetés

Keddtől csütörtökig a 19-szeres Grand Slam-győztes, ezzel a világ valaha volt legjobb teniszezőjének számító, idén az Australian Opent és – szettveszteség nélkül – a wimbledoni bajnokságot is megnyerő Roger Federer (3. a világranglistán) edzőpartnere volt Fucsovics Márton (hétfőtől 116.) – olvasható a nyíregyházi teniszező Facebook-oldalán.

A stuttgarti találkozójuk után idén már másodszor, a 2013-as ATP-világbajnoksággal együtt pedig összességében már harmadszor. Mégis, nem akármilyen megtiszteltetés érte az elsőszámú magyar férfijátékost.

„Roger edzője, Ivan Ljubicic hívott fel, hogy hallotta, a hétvégén Zürichben veszek részt a sváci csapatbajnokságon, és ki tudnék-e utazni a tanítványához, három napig vele gyakorolni" – idézte fel a történteket Fucsovics Márton, hozzátéve: "– Erre nem lehetett nemet mondani, hiszen nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ekkora sztár, mint Roger Federer edzője rám gondolt. Keddtől csütörtökig naponta két órát edzettünk együtt, és mivel mindketten már a US Openre hangolódunk, kemény pályán tréningeztünk. A csütörtöki program az volt, hogy alaposan bemelegítettünk, majd játszottunk három szettet.”

Marci azt is elárulta, hogy Federer nyert 6:2, 6:4, 7:5-re. És az is kiderült, hogy egyszer sikerült elvennie a svájci gigasztár adogatását.

Nem sokan mondhatják el ezt magukról ebben az évben, hiszen már augusztust írunk, de Federer még csak két vereséget szenvedett.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés