Teniszszövetség vs. Fucsovics: élesedik

MTI

2018.08.29. 22:27

Teniszszövetség vs. Fucsovics: élesedik
Sávolt Attila

Sávolt Attila edzőről megy a szócsata. Az érintett is megszólalt.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szerda este hosszú közleményben reagált Fucsovics Márton múlt pénteki nyílt levelére; a szervezet kiemelte, a Babos Tímea által is "támogatott" Facebook-bejegyzés nem tartalmaz konkrétumokat, ezért az MTSZ olyan közérdekű adatokat hozott nyilvánosságra, amely (megítélése szerint) az üggyel kapcsolatban segíti a közvéleményt a megalapozott és tárgyilagos vélemény kialakításában. A közlemény kiemeli, hogy

mindkét játékost gyerekkorától kezdve maximálisan támogatta, Fucsovics Márton menedzselését 2015-től idén júliusig az MTSZ végezte

– mivel a korábbi csapat ezt nem kívánta folytatni –, így került a teniszező mellé edzőként Sávolt Attila, akinek fizetését jelenleg is a szövetség állja.

Az MTSZ által nyújtott pénzbeli támogatás elsősorban Fucsovics edzőjének fizetését teszi ki. A szövetség egyik elvárása, hogy a támogatások fejében a játékos pályára lépjen a Davis Kupában. A világranglistán 41. helyezett Fucsovics ingyenesen veheti igénybe a Nemzeti Edzésközpont létesítményét és annak teljes infrastruktúráját, továbbá a személyi erőnléti edzői, fizioterapeuta, masszőri és orvosi szolgáltatásokat.

Az MTSZ az együttműködés kezdetétől idén július 31-ig a támogatási rendszer keretében

összesen 69 millió 575 ezer forintot Sávolt Attila rendelkezésére bocsátott.

A tréner emellett a világranglista éves zárásakor elért eredmény fejében további prémiumot kap. A közleményből kiderül, Sávolt júniusban Fucsovics sikereire hivatkozva kiemelkedően magas pénzjutalmat kért a szövetség főtitkárától, valamint az edzői beosztásán felül egy vezetői pozíciót a szövetségben. Az MTSZ elnöksége a kérést megtárgyalta és nem látta indokoltnak.

Lesz-e Davis Kupa?

Az állásfoglalás megjegyzi, hogy a profi teniszezőknek ezen a szinten már olyan nagyságrendű pénzdíjai és szponzori bevételei vannak, amelyekhez képest a szövetség támogatása elenyésző.

A közösségi oldalon megfogalmazott kritikai felvetésekkel kapcsolatban Richter Attila főtitkár hétfőn személyes megbeszélést folytatott Fucsovics menedzserével és edzőjével, akik nem hozták a tudomására a kritikák konkrét okát, és azt sem, hogy a játékos hajlandó-e szerepelni a szeptemberi Davis Kupa-találkozón.

Babos Tímeával kapcsolatban a közleményben olvasható, hogy a támogatói megállapodással rendelkező években összesen több mint 45 millió forint támogatást kapott az MTSZ részéről.

Az MTSZ hangsúlyozza, hogy továbbra is minden szükséges és lehetséges segítséget megad ahhoz, hogy hasonlóan kimagasló eredményeket érjen el a két játékos.

Sávolt Attila is reagált a Facebookon

Akik azt írják Marcinak, hogy rossz emberek vannak mögötte, rossz tanácsadói azoknak azt üzenem, hogy ezek az emberek, akik miatt a 40. ma a világranglistán, és minden szerénytelenség nélkül kijelenthetem, az élen az én személyemnek és munkámnak köszönhetően. Az, hogy a magyar tenisz más nagy egyéniségei is rögtön felsorakoztak mögé, azt igazolja, hogy egy sokkal mélyebb és összetettebb probléma van a háttérben. (...) Tettük a dolgunkat, dolgoztunk keményen, ahogy eddig is és Marci ma élete legjobb ranglistájával büszkélkedhet az első ötvenben és a tegnapi Djokovic elleni meccsen mutatott tenisze is bebizonyította ,hogy milyen magas szintre jutott el az elmúlt két évben. Nyilván a tegnapi teljesítménye is azt mutatta, hogy milyen rossz tanácsadói vannak.(...) A szövetség reakciója volt az, ami azt gondolom, kiborította a bilit végérvényesen.

FucsovicsSávolt Attilateniszszövetség

Szóljon hozzá!

Hirdetés