Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Teniszszövetség vs. Fucsovics: élesedik

| 2018. 08. 30. | 00:27:00
Sávolt Attila edzőről megy a szócsata. Az érintett is megszólalt.
Teniszszövetség vs. Fucsovics: élesedik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szerda este hosszú közleményben reagált Fucsovics Márton múlt pénteki nyílt levelére; a szervezet kiemelte, a Babos Tímea által is "támogatott" Facebook-bejegyzés nem tartalmaz konkrétumokat, ezért az MTSZ olyan közérdekű adatokat hozott nyilvánosságra, amely (megítélése szerint) az üggyel kapcsolatban segíti a közvéleményt a megalapozott és tárgyilagos vélemény kialakításában. A közlemény kiemeli, hogy

mindkét játékost gyerekkorától kezdve maximálisan támogatta, Fucsovics Márton menedzselését 2015-től idén júliusig az MTSZ végezte

– mivel a korábbi csapat ezt nem kívánta folytatni –, így került a teniszező mellé edzőként Sávolt Attila, akinek fizetését jelenleg is a szövetség állja.

Az MTSZ által nyújtott pénzbeli támogatás elsősorban Fucsovics edzőjének fizetését teszi ki. A szövetség egyik elvárása, hogy a támogatások fejében a játékos pályára lépjen a Davis Kupában. A világranglistán 41. helyezett Fucsovics ingyenesen veheti igénybe a Nemzeti Edzésközpont létesítményét és annak teljes infrastruktúráját, továbbá a személyi erőnléti edzői, fizioterapeuta, masszőri és orvosi szolgáltatásokat.

Az MTSZ az együttműködés kezdetétől idén július 31-ig a támogatási rendszer keretében

összesen 69 millió 575 ezer forintot Sávolt Attila rendelkezésére bocsátott.

A tréner emellett a világranglista éves zárásakor elért eredmény fejében további prémiumot kap. A közleményből kiderül, Sávolt júniusban Fucsovics sikereire hivatkozva kiemelkedően magas pénzjutalmat kért a szövetség főtitkárától, valamint az edzői beosztásán felül egy vezetői pozíciót a szövetségben. Az MTSZ elnöksége a kérést megtárgyalta és nem látta indokoltnak.

Lesz-e Davis Kupa?

Az állásfoglalás megjegyzi, hogy a profi teniszezőknek ezen a szinten már olyan nagyságrendű pénzdíjai és szponzori bevételei vannak, amelyekhez képest a szövetség támogatása elenyésző.

A közösségi oldalon megfogalmazott kritikai felvetésekkel kapcsolatban Richter Attila főtitkár hétfőn személyes megbeszélést folytatott Fucsovics menedzserével és edzőjével, akik nem hozták a tudomására a kritikák konkrét okát, és azt sem, hogy a játékos hajlandó-e szerepelni a szeptemberi Davis Kupa-találkozón.

Babos Tímeával kapcsolatban a közleményben olvasható, hogy a támogatói megállapodással rendelkező években összesen több mint 45 millió forint támogatást kapott az MTSZ részéről.

Sávolt Attila is reagált a Facebookon

Akik azt írják Marcinak, hogy rossz emberek vannak mögötte, rossz tanácsadói azoknak azt üzenem, hogy ezek az emberek, akik miatt a 40. ma a világranglistán, és minden szerénytelenség nélkül kijelenthetem, az élen az én személyemnek és munkámnak köszönhetően. Az, hogy a magyar tenisz más nagy egyéniségei is rögtön felsorakoztak mögé, azt igazolja, hogy egy sokkal mélyebb és összetettebb probléma van a háttérben. (...) Tettük a dolgunkat, dolgoztunk keményen, ahogy eddig is és Marci ma élete legjobb ranglistájával büszkélkedhet az első ötvenben és a tegnapi Djokovic elleni meccsen mutatott tenisze is bebizonyította ,hogy milyen magas szintre jutott el az elmúlt két évben. Nyilván a tegnapi teljesítménye is azt mutatta, hogy milyen rossz tanácsadói vannak.(...) A szövetség reakciója volt az, ami azt gondolom, kiborította a bilit végérvényesen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés