Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták az új lelátót a Bánkiban

| 2018. 10. 12. | 14:46:00
Sok iskola megirigyelheti az intézményt elmúlt két év beruházásaiért.
Átadták az új lelátót a Bánkiban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb beruházással gyarapodott a Bánki iskola, ezáltal Nyíregyháza. A Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Sportegyesülete pénteken átadta a Bánki Donát Műszaki Középiskolában megvalósított szabadtéri streetball pályákhoz tartozó 450 férőhelyes lelátót és pályavilágítást, valamint az egyesület által az iskolában elhelyezett defibrillátort.

Az eseményen köszöntőt mondott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

Balogh Béla, a beruházást megvalósító egyesület elnöke az átadón emlékeztetett arra: épp egy éve avatták a frissen elkészült, akrilbevonatú streetball, kosárlabda 3X3 elleni játékra alkalmas pályát a nyíregyházi NYSZC Bánki Donát Műszaki Középiskolában.

Tehát az egyesületnek nem ez az első beruházása a Bánkiban.

A kosárlabdát szeretők 2016-ban kerültek kapcsolatba a kitűnő adottságú iskolával. A tulajdonos nyíregyházi önkormányzattal egyeztetve, a közgyűlés jóváhagyásával zöld utat kapott az egyesület a fejlesztésekhez.

Eső körben felújították a tornatermet és az öltözőket 42 millió forintból, melynek 70 százaléka a látványcsapat sportágakra biztosított tao forrás volt. Ezután mobil FIBA palánkok, eredményjelzők és egyéb felszerelések is kerültek ide, tavaly a 4 streetball-pályát készítették elő, a 24 milliós beruházáshoz az egyesület által biztosította a 30 százalékos önerőt. Idén felújították a belső lelátót, 150 férőhelyet alakítottak ki, illetve 14 biztonsági kamerát telepítettek a tornaterembe, a folyosókra és az udvarra.

Mostanra pedig elkészült a streetball-pálya 430 férőhelyes lelátója és a pálya led világítása. Mindez 36 millió forintba került, 70 százaléka tao, a többi egyesületi saját erő.

A Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Sportegyesületének az elmúlt két évben, összességében mintegy 100 millió forint értékű beruházást sikerült megvalósítania, melyhez a közel 20 millió forint önerőt az egyesület biztosította.

A defibrillátor átadásakor Balogh Béla azt is elmondta: az alapellátás igazgatója, Csikós Péter felajánlotta, néhány órás újraélesztési tanfolyamot tart az egyesület tagjainak és a tantestületnek.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés