Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics búcsúzott Sanghajtól

| 2018. 10. 09. | 21:12:00
A nyíregyházi teniszcsillag küzdött, de ellenfele jobb volt.
Fucsovics búcsúzott Sanghajtól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sanghaji tenisztorna - Fucsovics búcsúzott a második fordulóban
Fucsovics Márton búcsúzott a második fordulóban a 9,22 millió dollár (2,6 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 42. magyar játékos - aki negyeddöntős volt múlt héten Pekingben - a bosnyák Damir Dzumhur után a 32 között Peter Gojowczykkal csapott össze. Kettejük egymás elleni mérlege 1-1-re állt, legutóbb májusban Genfben Fucsovics bizonyult jobbnak, majd a versenyt is megnyerte.

A 68. helyen álló német 2:2-nél elvette a nyíregyházi teniszező adogatását, majd előnyét megtartva 50 perc alatt hozta a nyitójátszmát. A folytatásban a 26 éves magyar 3:0-ra meglépett, csakhogy ellenfele utolérte őt, s a szett végül rövidítéssel ért véget. Ebben Fucsovics 6-3-ra elhúzott, majd első játszmalabdáját értékesítve egyenlített.

A harmadik felvonás első bréklabdáját 4:4-nél a magyar játékos harcolta ki, de ekkor három lehetőségéből egyet sem tudott kihasználni. Az újabb tie-breakben Fucsovics 4-1-re is vezetett, ám Gojowczyk fordított, és megnyerte a találkozót, amely 2 óra 41 percig tartott.

"Nehéz volt ma tartani a lépést Gojowczykkal, végig nagyon jól játszott"

- írta közösségi oldalán Fucsovics, aki hozzátette, ellenfele nagyon jól szervált, jól adta vissza az adogatásokat, és lapos, erős ütésekkel keményen diktálta a tempót az egész meccsen.

"Sokat futottam, nagyot küzdöttem, nagy meccs kerekedett belőle, ami sajnos nem az én javamra dőlt el a végén. Most egy kicsit fáj ez a vereség"

-  mondta.
A magyar teniszező elárulta, néhány napig biztosan azon gondolkodik majd, mit csinálhatott volna másképpen, amikor a döntő szett rövidítésében 4-1-re vezetett.

"Sajnos a vállam is nagyon fáj már napok óta, úgyhogy remélem, az év hátralevő két versenyére kitart még, és rendben lesz"

- írta Fucsovics, aki idén még Bécsben és Párizsban lép pályára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés