Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hősiesen helytállt Nyíregyháza Cegléden

| 2019. 05. 13. | 10:23:00
A NYÍKSE fiatal gárdája nagyon kemény ellenféllel játszott.
Hősiesen helytállt Nyíregyháza Cegléden
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alapszakasz utolsó előtti mérkőzését játszotta a NYÍKSE NBII-es kosárlabda csapata vasárnap Cegléden. 

A feljutni készülő hazaiak a tabellát magabiztosan vezetik, két NBI-es színtű amerikai játékossal és több élvonalbei csapatoknál is megfordult magyar jétékossal állt fel a sérülések, érettségik, vizsgák miatt tartalékosan, 8 fővel felálló nyíregyháziak ellen.

Az elején szinte lerohanták a hazaiak a vendégeket, és 10-2 is volt az állás. Időkérés után rendezte a sorokat Kovács Tibor és Brane Savic, mégis könnyen átgázoltak a lassabb NYÍKSE játékosokon a ceglédiek.

Az első negyed 24-12 -vel zárult. A második negyedben már sokkal jobban védekezett a NYÍKSE, és fej-fej mellett tudott haladni a sokkal jobb fizikumú, magasabb CKE-vel. A 2. negyed eredménye biztató volt, 24-23, így a félidő 48-35-el zárult.

A harmadik negyedben a nyíregyiek egyetlen centere, Asztalos megkapta 4. személyi hibáját, így pihentetni kellett, de Nyíri és Földesi együtt próbálta helyettesíteni, Savic is betalált a hármason kívülről, és Tisza akció kosaraival, jó küzdelemmel sikerült 29-28 -as eredménnyel zárni a negyedet. 

Az utolsó negyedben a visszatérő Asztalos 10 pontot szerezve nagyon aktív volt, de a többiek elfáradtak és Savic is pihenőre kényszerült, kihajtotta magát, így a végeredmény 100-81 lett. 

A két csapat közti edzettségi különbség ellenére nagyszerűen helytállt a tartalékos NYÍKSE. Akik pedig a ceglédi csarnokba látogattak, izgalmas mérkőzést nézhettek, sok látványos kosárral.

Savic B. - 22/3
Sipos T. - 4/3
Tisza B. - 16/6
Nyíri P - 7/3
Zajácz K. - 2
Földesi N. - 6
Asztalos A. - 24

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés