Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kézilabdapályát avattak Nyírbátorban

| 2019. 06. 12. | 14:24:00
Alkalmas minden más labdajátékra.
Kézilabdapályát avattak Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A napokban adták át a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola kültéri kézilabdapályáját. A felújítás 2018-ban indult a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Program és Nyírbátor önkormányzatának, mint tulajdonosnak a támogatásával - tájékoztatta a Szabolcsihírt Sivadóné Cselenyák Dóra iskolaigazgató.

"Iskolánk oktatási rendszerében kiemelt szerepet kap az egészséges életmód, a sport szeretetére való nevelés és a tehetséggondozás. A versenyekre felkészítés, s a gyermekek ösztönzése, hogy minél több sportágat aktívan megismerjenek. Intézményünk olyan programokat és nevelési eszközöket alkalmaz, ahol élményszerűen szerettetjük meg a sportágakat. Igyekszünk minden támogatást megragadni a korszerűsítésre, az eszközök fejlesztésére és mindezek bővítésére"

- közölte az intézményvezető, hozzátéve: a református iskola tornaterme az elmúlt években újult meg, miközben megannyi sporteszközzel gazdagodott. A kültéri kézilabdapályát korszerűsítésével még nagyobb lehetőséghez jutott az utánpótlás-nevelés, a versenyeztetés, de helyszíne lehet nyári edzőtáboroknak, továbbá a szabadban tartott eseményeknek.

A 22x42 méteres, elemes sportpálya minősített, érdes felületű, UV-álló műanyag burkolatú. A játéktér felfestett, ellátták labdafogó háló tartószerkezettel és magas palánkrendszerrel, illetve 2 szabvány méretű, rögzített kézilabdakapu-hálóval.

A pálya alkalmas bármilyen labdajátékra. Ez év szeptemberétől már óvodával is bővül az intézményrendszer. A kicsiket is idejében szeretnék az egészséges életmódra nevelni. Ezentúl mind az iskolások, mind az óvodások korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő, minőségi pályán, jó levegőn, a szabadban sportolhatnak.

                                                                                             

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés