Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Top 10-ben a Szpari - mert produktív

| 2020. 06. 10. | 21:58:00
Végső Előd a legértékesebb klubnevelésű játékos.
Top 10-ben a Szpari - mert produktív
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Labdarúgó Szövetség egyik legfőbb célja az, hogy minél többen focizzanak rendszeresen, és legyen minél több saját nevelésű, hazai játékos a profi csapatokban. Az utóbbi célt támogató korábbi támogatási rendszert az MLSZ továbbfejlesztette. Az új struktúra neve: Produktivitási rendszer. Egy futballista pályafutása két részre osztható: 19 éves koráig tart a képzési időszaka, melyet a produktív szakasz követ, amelyen már pontokat termel a nevelőklubja(i) számára, mégpedig minden alkalommal, amikor tétmérkőzéseken (hazai vagy külföldi bajnoki), felnőtt- vagy utánpótlás válogatott mérkőzéseken, illetve nemzetközi kupamérkőzéseken pályára lép - írják a Nyíregyháza Spartacus Facebook-oldalán

Az új rendszerben az MLSZ a nevelőegyesületeket támogatja, hogy olyan fiatalokat képezzenek, akik képesek a felnőtt klubcsapatok, majd később a nemzeti utánpótlás és felnőtt válogatott alapembereivé válni.

A produktivitás alapja a pályán eltöltött idő, amelyet a pontszámítási rendszer a mérkőzés szintje és a játékos életkora alapján súlyoz. Ha egy hazai játékos végigjátszik egy meccset az NBI-ben, akkor minden pályán töltött percért egy pontot, azaz a teljes játékidőre számítva összesen 90 pontot kap.

A pontszámítás keretében a legutóbbi három egymást követő szezon összes pontját összegzik. A megtermelt pontokon a játékos nevelőegyesületei osztoznak. Közel 400 sportszervezet részesül produktivitási pontban, azaz ennyi klubnál nevelkedett legalább egy olyan játékos, aki az elmúlt 3 évben profi mérkőzésen pályára lépett. Végül a pontszámítás alapján összeáll a játékosok erősorrendje, a játékosok pontjainak összessége pedig meghatározza a klubok sorrendjét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés