Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy Tímeát választották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete elnökévé

| 2020. 07. 29. | 14:50:00
Kárpáti György halála miatt tartottak választást.
Nagy Tímeát választották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete elnökévé
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőt választotta elnöknek a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete szerdán.

A közgyűlés összehívására az eddigi elnök, Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó júniusi halála miatt volt szükség.
Az egyedüli jelölt Nagy Tímeát egyhangúlag választották meg a szervezet elnökévé.

"Amikor az elnökség javaslatára elvállaltam a jelölést, azt kértem, hadd írhassak levelet minden Halhatatlannak, hogy csak akkor jelöltetem magam, ha nem lesz más pályázó, ugyanis én nem valakivel szemben, hanem az egyesületért akartam elnök lenni - mondta Nagy Tímea a megválasztása után az MTI-nek. Mivel senki más nem jelentkezett, és a tagság is támogatott, jó szájízzel mondtam igent a felkérésre. Megnyugtató volt az is, hogy a sportállamtitkárság is mellettem áll, Szabó Tünde államtitkár asszony személyes beszélgetésünkkor azt mondta, hogy örülnek a jelölésemnek."

Hozzátette, számára nagyon fontos, hogy Kárpáti György örökségét továbbvigyék.

"Személyesen is sokat kaptam Gyuri bácsitól az előadásokon, abban a küldetésben, ami az egyesületünk feladata"

- fogalmazott Nagy Tímea.
A kilencvenes évek elején alakult Halhatatlanok Klubja, majd későbbi nevén Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének kiemelt célja, hogy példaképeket állítsanak a fiatalok elé. A tagság nem kap díjazást, jelentős feladatuk, hogy járják az országot, a határon túli településeket, és pódiumbeszélgetések alkalmával iskolákban, művelődési házakban beszélgetnek sportpályafutásukról, terjesztve a sport értékeit, az olimpiai eszmét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés