Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisvárda: pozitív koronavírusteszt miatt maradt el az edzőmérkőzés

| 2020. 08. 10. | 15:44:00
Mezőkövesden viszont pályára léphetett a csapat.
Kisvárda: pozitív koronavírusteszt miatt maradt el az edzőmérkőzés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pozitív koronavírus teszt miatt maradt el augusztus 5-én a Kisvárda-Újpest edzőmérkőzés. A hírt a fertőzött focista csapata, a Kisvárda FC jelentette be. Az eset miatt a csapatot és a teljes környezetét letesztelték, mind az 50 teszt negatív lett. Pénteken, augusztus 7-én megismételték a tesztet, mert a szabályok szerint még egy negatív tesztre van szükség, hogy biztosan kiderüljön, nem fertőzött az illető. Ennek is negatív lett az eredménye.

A csapat hivatalos oldalán közölték: "a pénteken elvégzett koronavírusteszt-eredmények is megerősítették a szerdait: egyetlen további játékosunknál vagy stábtagnál sem mutattak ki új megbetegedést, azaz a pénteki vizsgálatok eredményei is valamennyi esetben negatívak voltak. Mindez klubunk, az értünk aggódó szurkolók és leendő ellenfeleink számára is megnyugvást jelent" - írták.

Ezek után végleg elhárult az akadály, hogy múlt szombaton, augusztus 8-án pályára léphessen a csapat Mezőkövesden, a bajnoki főpróba keretében.

Hozzátették: a Kisvárda pozitív teszttel érkező játékosának közvetlen kontaktjai közül néhányakat (játékost és klubalkalmazottat egyaránt) karanténba helyeztek, de bíznak benne, hogy a két negatív teszttel a járványügyi hatóságoknál elérik, hogy a karantén időtartamán rövidítsenek. Leszögezték:

"a kisvárdai klubnál nem beszélhettünk járványhelyzetről."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés