Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

MotoGP: mintegy 30 ezer fővel számolnak a lelátókon

| 2020. 12. 09. | 17:02:00
Tízmilliót érhet a nyertes tervpályázat.
MotoGP: mintegy 30 ezer fővel számolnak a lelátókon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tervpályázatot írtak ki a Hajdúnánás határában megvalósítandó MotoGP versenypálya és sportkomplexum tervezésére, derül ki az európai közbeszerzési értesítőből; a beérkező munkákat egy zömében építészekből álló bizottság bírálja majd el Kósa Lajos elnöklésével.

A megközelítőleg 500 hektáron elhelyezkedő létesítmény több pályát, azokhoz tartozó kiszolgáló és ellátó épületeket foglal magában. Bár a beruházást a gyorsasági motorozás csúcskategóriájáról, a MotoGP-ről azonosítja a közvélemény, a gokartozás és flat track infrastruktúrája is kiépül (utóbbi hasonlít a salakmotorozáshoz, de nem azonos vele). 

[Beillesztett cikk: Ennyi lesz a kelet-magyarországi MotoGP jogdíja]

A kiírás szerint a tervezési terület 620, ebből a fejlesztési terület körülbelül 30 hektár. A fő versenypálya nyomvonala 4,4 kilométer, a főépület mintegy 10 ezer négyzetméter alapterületű. Az elsődleges lelátó 12, a másodlagos tribünök 15-20 ezer fősek lennének. A létesítményhez 25 ezer gépjármű fogadására alkalmas parkolót kívánnak kialakítani. 

A tervpályázatok díjazási keretösszegét nettó 30 millió forintban jelölte meg az ajánlatkérő Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft., amelyik a legmagasabb díj összegét 10, a legalacsonyabbat 4 millió forintban állapította meg (az arra alkalmasnak nyilvánított munkákat legkevesebb 1,5 millióért vásárolják meg). A tervpályázati eljárást követően a szolgáltatás megrendelésére irányuló szerződést a nyertesek valamelyikével kötik meg – tartalmazza a dokumentum.

A MotoGP-pálya kapcsán októberben írtunk arról, hogy egy kormányzati pénzátcsoportosítás eredményeként 800 millió forintot biztosítanak a szükséges földek megvásárlására. A beruházás nyár eleji bejelentéséről ebben a cikkben olvashatnak bővebben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés