Erős kézilabdást igazolt Kisvárdáról a Debrecen

dvsckezilabda.hu

2021.01.07. 18:41

Erős kézilabdást igazolt Kisvárdáról a Debrecen
Szabó Nina (dvsckezilabda.hu)

A 19 éves irányító-átlövő kétéves szerződést kötött a DVSC SCHAEFFLER csapatával.

Hirdetés

Hirdetés

Szabó Ninával, a jelenleg Kisvárdán játszó irányító-átlövővel kötött kétéves szerződést a DVSC - adta hírül a klub honlapján. A nyártól már Debrecenben játszó Szabó Nina Balmazújvároson született, itt is kezdett el kézilabdázni, s 14 évesen már a felnőttek között játszott a helyi NB II-es csapatban. Aztán 15 évesen a Nemzeti Kézilabda Akadémiára került.

„Nem okozott problémát a változás, mindig is szerettem volna kollégista lenni, hogy önállósodjak. Ráadásul kézilabdázhattam, méghozzá remek körülmények között, minden adott volt a fejlődésemhez" -  – emlékszik a boglári időszak kezdetére Nina.

A 2020-as esztendő elején jött el az újabb változás a fiatal játékos életében: az NB I-es Kisvárda csapatához került. A Ferencváros ellen mutatkozott be a felnőtt élvonalban, s öt gólt szerzett, végül 7 mérkőzésen 28 találattal zárta a pandémia miatt félbeszakadt szezont.

Nem csoda, hogy az irányító-átlövő a 2020/21-es szezonra is maradt Kisvárdán, ahol eddig 8 meccsen 36-szor volt eredményes.

„Nagyon szerencsés vagyok, hogy adódott ez a lehetőség, igyekeztem élni vele – mesélt Nina a Kisvárdára kerüléséről. – Nagyon jól érzem magam a csapatban, s fontos, hogy sok lehetőséget kapok.”

Szabó Nina számára a 2021-es es év újabb változást hoz: nyártól a DVSC SCHAEFFLER játékosa lesz, kétéves szerződést írt alá.

„Nem félek a kihívásoktól, s tudom, hogy ez egy nagy lehetőség számomra, hiszen egy európai kupaszereplő csapathoz kerülök" – beszélt Nina a váltásról. – "Mindent átgondoltam, a szüleimmel is megbeszéltük a dolgot, aztán döntöttem. A Loki is fiatal csapat, sok játékost ismerek, a beilleszkedéssel biztos, hogy nem lesz gondom.”

DVSC Schaeffler

Szóljon hozzá!

Hirdetés